Zwakkere banenmarkt in VS verhoogt aantrekkingskracht van Bitcoin

HHenk 5 november 2023 17:16

Een verzwakking van de Amerikaanse banenmarkt kan een onverwacht positieve impact hebben op de Bitcoin koers. Dit komt doordat een slechtere economische situatie de verwachtingen voor renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank vergroot, wat op zijn beurt Bitcoin aantrekkelijker maakt.

Zwakke arbeidsmarktdata zetten dollar onder druk

Het aantal banen in de Amerikaanse economie groeide in oktober met 150.000, terwijl er 180.000 werden verwacht. Uit de Household Survey bleek dat 348.000 mensen hun baan verloren in oktober, wat de werkloosheid deed toenemen van 3,8 naar 3,9 procent. Dit zorgt voor druk op de Amerikaanse dollar.

In de huidige marktcontext kan slechte economische data positief uitpakken voor Bitcoin. Na de bekendmaking van de arbeidsmarktcijfers steeg de Bitcoin koers op vrijdag met een kwart procent. Dit komt omdat een zwakke banenmarkt kan leiden tot renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank, om een economische crisis te voorkomen.

Renteverlagingen vergroten aantrekkingskracht Bitcoin

Renteverlagingen kunnen de aantrekkelijkheid van Bitcoin vergroten. Het zorgt ervoor dat er meer geld in de economie komt. Hoe lager de rente, hoe meer mensen kunnen lenen en hoe meer dollars er in omloop komen. Dit maakt de schaarste van Bitcoin aantrekkelijker.

Renteverlaging mogelijk eerder dan verwacht

Op dit moment wordt verwacht dat de eerste renteverlaging pas in juni 2024 zal plaatsvinden. Echter, de futuresmarkt kan fouten maken en als de economie blijft vertragen zoals we nu zien, is de kans groter dat renteverlagingen eerder zullen plaatsvinden.

Voor degenen die willen instappen in de cryptowereld, is er een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via de onderstaande knop ontvangen niet alleen €10 gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.