Zouden JPMorgan en BlackRock een XRP koersstijging kunnen stimuleren?

HHenk 18 oktober 2023 17:57

Er zijn signalen dat BlackRock en JPMorgan een mogelijke bull run van cryptocurrency XRP kunnen bevorderen. Volgens Forbes zouden beide bedrijven achter de schermen werken om de koers van XRP te verhogen.

Mogelijke koersstijging voor XRP

Hoewel XRP al een tijdje zijwaarts beweegt en zich stabiliseert rond de $0,5, zijn er volgens Forbes aanwijzingen voor een mogelijke bull run. Deze wordt mogelijk gemaakt door BlackRock en JPMorgan, die beiden volgens het Amerikaanse zakenmagazine achter de schermen werken om de XRP-koers te stimuleren. Dit signaal zou een zekere opwinding kunnen veroorzaken onder cryptocurrency-investeerders.

Blockchain-technologie in bedrijfsprocessen

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft benadrukt hoe cruciaal blockchain-technologie zal zijn voor de toekomst van financiële markten. Beide bedrijven hebben deze technologie al geïmplementeerd in hun bedrijfsvoering. BlackRock gebruikt bijvoorbeeld een door JPMorgan ontwikkeld programma voor de afwikkeling van onderpand, gebaseerd op blockchain-technologie. Dit systeem is ontworpen om de overdracht en verwerking van onderpand in financiële transacties te stroomlijnen en te beveiligen, wat potentieel leidt tot een verhoogde efficiëntie, snelheid en transparantie.

Financiële instellingen en crypto-adoptie

Forbes gelooft dat de actieve betrokkenheid van grote financiële instellingen zoals BlackRock en JPMorgan in de cryptosector kan leiden tot aanzienlijke marktrally's. Door hun invloedrijke positie en de adoptie van crypto-technologieën kunnen deze instellingen bijdragen aan een grotere legitimiteit en acceptatie van cryptocurrencies. Forbes suggereert dat onder de cryptocurrencies die mogelijk in waarde zullen stijgen, XRP, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zich bevinden.

Eerder deze week leidde een incorrect bericht dat suggereerde dat de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) van BlackRock goedgekeurd was tot een snelle stijging van de BTC koers met 10%. Interessant is dat XRP, in tegenstelling tot Bitcoin, amper reageerde op deze ontwikkelingen. Deze gebeurtenis roept interessante vragen op over de reacties van verschillende cryptocurrencies op nieuwsgebeurtenissen.

ETFs en de impact op de crypto-markt

Volgens het blockchain-analyseplatform CryptoQuant kan de goedkeuring van een ETF voor aanzienlijke investeringen in de cryptocurrency-markt zorgen. Dit zou de marktkapitalisatie van Bitcoin potentieel kunnen opstuwen tot $900 miljard. Dergelijke ontwikkelingen zouden de prijs van Bitcoin kunnen verhogen naar een verwachte waarde tussen de $50.000 en $73.000. Deze financiële instroom, grotendeels gedreven door investeringen van vermogensbeheerders, zou niet alleen Bitcoin beïnvloeden, maar ook een boost kunnen geven aan de gehele cryptomarkt.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van cryptocurrency, heeft Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve aanbieding. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via een bepaalde link krijgen 10 euro gratis en hoeven geen handelskosten te betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit kan een interessante kans zijn voor nieuwe investeerders die overwegen om XRP of andere cryptocurrencies te kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.