Zal Ripple's XRP Bitcoin overtreffen? Een Amerikaanse presidentskandidaat denkt van wel

HHenk 20 juli 2023 14:32

Patrick Riley, Amerikaanse presidentskandidaat van de Republikeinen, voorspelt dat Ripple's XRP Bitcoin zal onttronen als de grootste cryptocurrency ter wereld. Kan deze gedurfde voorspelling werkelijkheid worden?

Gedurfde voorspelling van presidentskandidaat

Patrick Riley, een Republikeinse presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2024, heeft een gedurfde voorspelling gedaan op Twitter. Hij stelt dat Ripple's XRP Bitcoin zal overtreffen als de meest dominante cryptocurrency ter wereld. In zijn voorspelling laat hij het niet bij de vraag 'of', maar spreekt hij over 'wanneer' dit zal gebeuren.

Gemengde reacties op voorspelling

De opmerkelijke uitspraak van Riley stuitte op zowel enthousiasme als scepsis binnen de cryptogemeenschap. Sommige fans twijfelden aan de haalbaarheid van zo'n revolutionaire verandering, aangezien geen enkele munt ooit Bitcoin in termen van marktkapitalisatie heeft overtroffen. Ondanks deze twijfel reageerde Riley snel met een tegenvoorbeeld uit 2017, toen XRP Ethereum tijdelijk oversteeg in marktkapitalisatie.

Discussie over invloed stijging XRP op Bitcoin

Investeerders hebben Riley erop gewezen dat als XRP stijgt naar $11, het waarschijnlijk zou zijn dat Bitcoin ook zou stijgen. Dit zou betekenen dat XRP nog steeds niet in staat zou zijn om Bitcoin's marktkapitalisatie te overtreffen. Riley suggereert echter een mogelijke ontkoppeling van deze trend, wat aangeeft dat XRP mogelijk een eigen groeitraject zou kunnen volgen, onafhankelijk van Bitcoin's koersbewegingen.

Riley is niet de enige die een aanzienlijke stijging van de Ripple's XRP-token voorspelt. De bekende YouTuber en crypto-enthousiasteling, Bitboy, heeft ook hoge verwachtingen voor XRP en voorspelt een mogelijke stijging naar $35. Hij wijst op speculatie rondom een mogelijke beursgang van Ripple, wat de zichtbaarheid en legitimiteit van XRP zou kunnen vergroten en daarmee een positief effect op de prijs en marktkapitalisatie van de munt zou kunnen hebben.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om de cryptowereld te betreden en wellicht Ripple te kopen, is er geweldig nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Door zich aan te melden bij Bitvavo, ontvangen ze niet alleen 20 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.