Zal Ethereum Bitcoin overtreffen? Investeerders geloven het wel.

HHenk 19 juli 2023 18:22

Bijna de helft van de crypto-investeerders gelooft dat Ethereum in de toekomst de troon van Bitcoin zal overnemen, volgens een onderzoek van CryptoVantage. Deze trend wordt ondersteund door de positieve vooruitzichten van beleggingsgigant Fidelity.

Investeerders geloven in Ethereum

CryptoVantage heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.000 Noord-Amerikaanse beleggers, en bijna de helft van hen gelooft dat Ethereum in de toekomst Bitcoin zal overtreffen qua marktwaarde. Dit toont een groeiend geloof in het potentieel van Ethereum, ondanks zijn huidige marktpositie achter Bitcoin. Deze bevindingen suggereren dat investeerders de voortdurende ontwikkeling en vooruitgang van Ethereum op waarde schatten, wat de munt een potentieel sterkere toekomstige positie op de markt kan geven.

Na Ethereum wordt Dogecoin gezien als de volgende meest waarschijnlijke kandidaat om Bitcoin van zijn troon te stoten, met meer dan 20% van de stemmen van de ondervraagde investeerders in het onderzoek van CryptoVantage. Andere altcoins zoals Binance's BNB, Solana en Cardano volgen met respectievelijk 7,8%, 4,3% en 3,7% van de stemmen. Deze resultaten weerspiegelen de diversiteit van meningen en speculaties binnen de crypto-investeringsgemeenschap over welke digitale valuta uiteindelijk het meest dominant zal zijn.

Fidelity's positieve vooruitzichten

Beleggingsgigant Fidelity Digital Assets verwacht eveneens een positieve toekomst voor zowel Bitcoin als Ethereum. De firma voorspelt een stijging van de prijzen voor beide munten in de komende 12 maanden. Dergelijke positieve vooruitzichten van een gerenommeerde investeringsfirma zoals Fidelity dragen bij aan het groeiende vertrouwen in de potentie van deze cryptocurrencies en kunnen mogelijk investeerders aantrekken.

Groeiende populariteit van Ethereum

Een belangrijke factor in Ethereum's voordeel is het feit dat er momenteel meer ETH wordt 'verbrand' (vernietigd) dan dat er wordt gecreëerd. Dit, samen met een groei van ongeveer 9% in het aantal actieve Ethereum-adressen in het tweede kwartaal, onderstreept de groeiende populariteit en het gebruik van het netwerk. Deze factoren dragen bij aan de positieve vooruitzichten voor Ethereum en versterken het idee dat het Bitcoin kan overtreffen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.