Zal de Bitcoin koers dalen tot 23.000 dollar?

CChristiaan 1 september 2023 18:17

Terwijl de Bitcoin koers herstelt van een recente daling, suggereren analisten dat deze mogelijk verder kan dalen tot 23.000 dollar. Op de lange termijn kan dit echter een interessante kans zijn voor beleggers die bullish zijn over Bitcoin.

Meer daling voor de Bitcoin?

Het is een onrustige tijd voor Bitcoin. De digitale valuta zag onlangs een aanzienlijke daling van 27.200 naar 25.700 dollar. Maar ondanks een klein herstel, waarschuwt de gerespecteerde analist Ali dat er een kans bestaat dat de prijs onder de 25.400 dollar zal zakken. Mocht dit gebeuren, dan zou een snelle correctie naar de 23.340 dollar kunnen volgen, volgens Ali. Dit zou een aanzienlijke verandering kunnen zijn voor de markt en kan zowel kansen als bedreigingen voor investeerders betekenen.

Een kans voor Bitcoin-bulls?

Ali baseert zijn voorspellingen op grafieken die historische prijsbewegingen en weerstandsniveaus laten zien. Volgens zijn analyse is er onder de koers van 25.400 dollar weinig weerstand, wat een verdere daling zou kunnen betekenen. Dit zou potentiële kopers echter kunnen aantrekken, vooral degenen die op de lange termijn optimistisch zijn over Bitcoin. Een lagere prijs kan hen een uitstekende gelegenheid bieden om hun posities te vergroten.

Niet iedereen is het eens met Ali's voorspelling. Material Indicators, een andere gerespecteerde analist, gelooft dat de koers van 24.750 dollar een sleutelniveau is om in de gaten te houden. Als de 'bulls' - degenen die geloven in een stijging van de prijs - dit niveau kunnen handhaven, is er volgens hem nog steeds een kans dat de koers verder kan stijgen. Dit geeft aan dat, ondanks de recente volatiliteit, er nog steeds een optimistisch sentiment heerst onder sommige marktwaarnemers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.