Zal de Bitcoin dalen tot 24.000 dollar in september?

HHenk 6 september 2023 13:52

De recente winst van Grayscale in een ETF-rechtszaak had de koers van Bitcoin opgeleefd. Echter, de huidige waarde van 25.751 dollar brengt ons terug bij af. Analist Doctor Profit voorspelt een daling naar 24.000 dollar deze maand.

Bitcoin koers herstelt niet na ETF-overwinning

Vorige week was er een opleving in de bitcoin koers na een overwinning van Grayscale in een ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Echter, de huidige koers van 25.751 dollar laat zien dat we nog steeds op hetzelfde niveau zitten als voor deze overwinning. Het lijkt erop dat de euforie van de overwinning van korte duur was.

Voorspelling koersval Bitcoin in september

Prominente analist Doctor Profit heeft een pessimistische voorspelling voor de koers van Bitcoin in september. Volgens hem zou de koers wel eens kunnen dalen naar 24.000 dollar. Hij baseert deze voorspelling op verschillende factoren die hij later in het artikel uitlegt.

Historische data voorspelt slechte septembermaand

Doctor Profit baseert zijn voorspelling op historische data. Hij wijst erop dat september traditioneel gezien een slechte maand is voor zowel aandelen als bitcoin. Hoewel historische patronen geen garantie zijn voor de toekomst, kunnen ze wel inzicht geven in mogelijke trends en bewegingen.

Ondanks de potentiële koersval zijn er ook positieve signalen voor de bitcoin koers. Volgens een Twitter-gebruiker genaamd Ali, zijn de opnames bij de beurzen de afgelopen drie maanden groter geweest dan de stortingen. Dit zou kunnen betekenen dat investeerders ervoor kiezen om hun bitcoin vast te houden, in plaats van het te verkopen of verhandelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.