Zal Bitcoin de 5 miljoen dollar bereiken? De drie voorwaarden van Saylor

HHenk 17 september 2023 21:26

Ondanks de huidige neerwaartse trend in de cryptomarkt, gelooft Michael Saylor, mede-oprichter van MicroStrategy, dat Bitcoin op een dag 5 miljoen dollar waard kan zijn. Maar wat moet er gebeuren om deze astronomische stijging te veroorzaken?

Saylor's drie voorwaarden voor Bitcoin's groei

Het zijn niet zomaar een paar voorwaarden die Michael Saylor opnoemt. Volgens hem is Spot ETF goedkeuring voor Bitcoin onvermijdelijk, en dit zal de liquiditeit en adoptie van Bitcoin sterk verbeteren. Daarnaast verwacht hij dat banken binnenkort niet alleen Bitcoin als bewaaroptie zullen aanbieden, maar ook leningen zullen verstrekken met Bitcoin als onderpand. Tenslotte werkt de Financial Accounting Standards Board (FASB) aan een nieuwe boekhoudnorm voor crypto bedrijven, die hen zal verplichten om hun winsten en verliezen direct te rapporteren.

De impact van Spot ETF goedkeuring

De goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF zou een game-changer zijn volgens Saylor. Het zou de deur openen voor meer institutionele beleggers om in Bitcoin te investeren, wat op zijn beurt de liquiditeit en adoptie van Bitcoin zou verhogen. Dit zou een enorme stap voorwaarts zijn voor Bitcoin en de algehele cryptomarkt.

Het potentieel van Bitcoin als onderpand

Een van de sleutels voor Bitcoin om de waarde van 5 miljoen dollar te bereiken, is volgens Saylor dat banken Bitcoin niet alleen als bewaaroptie gaan aanbieden, maar ook leningen gaan verstrekken met Bitcoin als onderpand. Met grote banken zoals Deutsche Bank en Zuid-Korea's Hana Bank die al stappen zetten in deze richting, lijkt dit scenario niet zo onwaarschijnlijk.

De nieuwe boekhoudnorm van de FASB kan het vertrouwen van investeerders in de cryptosector aanzienlijk vergroten. Bedrijven zullen verplicht worden om hun winsten en verliezen direct te rapporteren, wat de transparantie en verantwoordingsplicht van bedrijven binnen de cryptosector zou vergroten. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan de legitimiteit en groei van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.