ZaansePas levert vaak geen beloofde 25% Korting

HHenk 30 september 2023 11:41

Ondanks de belofte van ZaansePas om kortingen van minstens 25 procent te bieden, blijkt uit onderzoek dat de pas in de praktijk zelden de beloofde korting levert. Op de bijna 300 acties aangeboden op de website, zijn er maar drie die een korting van 25 procent of meer geven.

ZaansePas komt beloofde korting niet na

De ZaansePas, een initiatief bedoeld om iedereen, ongeacht hun economische omstandigheden, te laten genieten van wat de Zaanstreek te bieden heeft, lijkt haar belofte van minstens 25 procent korting zelden waar te maken. Ondanks de belofte, blijkt uit onderzoek dat van de bijna 300 acties die op de website worden aangeboden, slechts drie een korting geven van 25 procent of meer.

Slechts drie van 47 Zaanse acties bieden 25% korting

Wat meteen opvalt bij het bekijken van de website van de ZaansePas, is dat van de 292 aangeboden acties er maar 47 echt Zaans zijn. Het meest opmerkelijk is dat ondanks de vereisten voor het registreren van een actie, zoals een minimale korting van 25 procent, er maar drie acties zijn die daadwerkelijk aan deze voorwaarde voldoen.

25% korting is meer ambitie dan realiteit

Tijdens een interview met Jochem Immerzeel van Groupcard, het bedrijf dat de ZaansePas aanbiedt, werd duidelijk dat de 25 procent korting meer een 'ambitie' is dan een harde verplichting. Volgens Immerzeel is het doel om uiteindelijk naar deze korting toe te werken, maar dit kan bij de lancering nog niet worden gegarandeerd.

Ondanks de problemen met het leveren van de beloofde korting, kan de ZaansePas voor sommigen nog steeds voordelig zijn. De pas kost € 25 per jaar, maar er is momenteel een introductieaanbod van € 19,95. Bovendien is de pas gratis voor mantelzorgers en inwoners met een laag inkomen, wat het een waardevolle optie kan maken voor deze groepen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.