Whales houden vast aan Bitcoin ondanks koersweerstand

HHenk 3 augustus 2023 08:15

Hoewel de Bitcoin koers op een weerstand stuit, blijken de zogenaamde 'whales' hun Bitcoins stevig vast te houden. Deze trend, die blijkt uit publieke blockchain data, zou uiteindelijk een positieve invloed op de prijs kunnen hebben.

Weerstand op oude prijsbereik Bitcoin

Recentelijk bereikte de Bitcoin koers een hoogtepunt van 28.500 dollar. Desondanks lijkt het erop dat de munt probeert terug te keren naar haar oude prijsbereik, wat resulteert in aanzienlijke weerstand. Dit is duidelijk zichtbaar in de recente koersgrafieken. De vraag is nu hoe de Bitcoin markt hierop zal reageren.

De Bitcoin koers ondervindt momenteel een aanzienlijke weerstand op het niveau van 29.500 dollar. Tegelijkertijd speelt de steunlijn van 28.500 dollar een cruciale rol om de koers stabiel te houden. Op dit moment ligt de prijs van Bitcoin rond de 29.112 dollar op Coinbase en 26.658 euro op Bitvavo, een Nederlandse cryptobeurs.

Whales houden vast aan hun Bitcoins

Hoewel de koers van Bitcoin op dit moment weinig beweging toont, geven de zogenoemde Bitcoin whales niet op. Deze whales, die grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, houden hun munten stevig vast. Dit gedrag wordt nauwlettend gevolgd door analisten. Volgens analist CryptoCon is dit een positieve factor voor de prijs van Bitcoin.

Ratio tussen kleine investeerders en whales stijgt

Volgens de publieke blockchain data is er een stijging te zien in de ratio tussen kleine investeerders en whales. Dit wijst erop dat kleine investeerders hun Bitcoins verkopen, terwijl de whales juist hun positie vasthouden. Deze trend kan uiteindelijk leiden tot een stijging van de Bitcoin prijs, hoewel dit nog afwachten blijft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.