Wat is de volgende stap voor Bitcoin? Analyse van mogelijke lokale bodem en impact op altcoins

HHenk 25 juli 2023 16:31

Bitcoin is naar beneden uit de zijwaartse beweging gebroken en zoekt nu naar ondersteuning. Terwijl de markt de mogelijke gevolgen voor Bitcoin en altcoins inschat, kijken we naar de mogelijke lokale bodem, de invloed van de FED en het effect op altcoins.

Bitcoin zoekt naar nieuwe ondersteuning

Na een periode van zijwaartse beweging heeft Bitcoin een neerwaartse trend ingezet en zoekt naar een nieuw steunniveau. Momenteel wordt de grootste cryptomunt net boven de 29.000 dollar verhandeld. Er ligt een sterke steun ongeveer 600 dollar lager, wat suggereert dat Bitcoin mogelijk nog iets verder kan dalen voordat het een lokale bodem vindt. Het is van belang om de reactie van de koers op dit niveau nauwlettend in de gaten te houden.

Invloed van FED beslissing op Bitcoin

De FED, de centrale bank van Amerika, speelt een grote rol in de wereldwijde financiële markten en dus ook in de koers van Bitcoin. Afhankelijk van de rentebeslissing die de FED neemt, kan dit een positieve of negatieve invloed hebben op de koers van Bitcoin. Positief nieuws over de rentestand kan bijvoorbeeld een stijging van de koers ondersteunen, mits deze stijging ook wordt ondersteund door een toename in volume.

De Bitcoin-dominantie speelt een cruciale rol in de cryptomarkt om te bepalen of de markt zich in een Bitcoin- of altcoinseizoen bevindt. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de dominantie zal afnemen, wat negatief kan zijn voor altcoins. Een stijgende dominantie betekent dat er meer geld richting Bitcoin vloeit dan naar andere cryptomunten. Het is dus van belang om eventuele pieken in de dominantie in de gaten te houden, aangezien dit kan aangeven wanneer er ruimte is voor een toename in de waarde van altcoins.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.