Wat houdt de nieuwe Bitcoin bull run tegen?

HHenk 29 juli 2023 19:21

Ondanks de recente prijsstijgingen van Bitcoin boven de $ 30.000, blijven nieuwe investeerders relatief afwezig op de markt. Een belangrijke indicator voor een Bitcoin bull run, de verhouding tussen lange- en kortetermijnbeleggers, blijft voorlopig uit.

Belangrijke bull run indicator blijft uit

Er is een duidelijke indicator die Bitcoin-analisten en -beleggers gebruiken om een nieuwe bull run te voorspellen: de verhouding tussen lange- en kortetermijnbeleggers. Historisch gezien heeft een toename in het aantal traders en kortetermijnbeleggers vaak geleid tot een stijging van de Bitcoin-prijs. Ondanks de recente prijsstijging van Bitcoin boven de $ 30.000, zien we echter geen significant aantal nieuwe investeerders op de markt verschijnen.

Verschillende soorten Bitcoin-houders

Er zijn drie belangrijke groepen van Bitcoin-houders in de cryptomarkt. Lange termijn houders zijn beleggers die sterk vertrouwen hebben in de munt en hun aandeel niet snel verkopen, zelfs niet bij sterke prijsdalingen. Ze houden hun munten meestal langer dan een jaar vast. 'Cruisers' zijn beleggers die al enige tijd actief zijn in de cryptomarkt, maar nog niet kunnen worden beschouwd als langetermijninvesteerders. De laatste groep, 'traders', bestaat uit kortetermijnbeleggers die dagelijks, en in sommige gevallen zelfs meerdere keren per dag, handelen in Bitcoin.

Een interessante trend binnen de Bitcoin-markt is de gestage toename van het aandeel lange termijn investeerders. Deze groep beleggers is minder geneigd hun munten snel te verkopen, waardoor de markt potentieel minder volatiel wordt. Ter illustratie: in 2014 vormden lange termijn investeerders ongeveer 40% van de markt, terwijl dit aandeel tegenwoordig ruim boven de 70% ligt. Deze trend wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor het Bitcoin-netwerk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.