Warren Buffett ziet cashgeld stijgen naar ongekende hoogte

HHenk 4 november 2023 18:16

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft zijn cashgeld in het laatste kwartaal zien stijgen naar een recordbedrag van 157,2 miljard dollar, omgerekend ongeveer 148 miljard euro. De stijging werd voornamelijk veroorzaakt door oplopende rente.

Cashgeld Buffett naar recordhoogte

Warren Buffett, een prominente Amerikaanse belegger en filantroop, heeft zijn kaspositie het afgelopen kwartaal zien oplopen tot een ongekend bedrag van 157,2 miljard dollar. Dit is grotendeels te danken aan de opgelopen rente. Door zijn aanzienlijke investeringen in staatsobligaties met korte looptijden heeft hij kunnen profiteren van de hoge rente.

Operationele winst Berkshire Hathaway stijgt

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, zag zijn operationele winst stijgen tot 10,8 miljard dollar, mede dankzij de hoge rente van de staatsobligaties waarin het bedrijf heeft geïnvesteerd. Het bedrijf heeft een brede portfolio, waaronder beleggingen in bedrijven zoals Apple en Occidental Petroleum, evenals eigenaarschap van BNSF, Dairy Queen en Geico.

De bekende Amerikaanse belegger heeft de laatste tijd minder grote investeringen gedaan, waardoor meer geld op zijn rekeningen blijft staan. Dit, in combinatie met de huidige hoge rente, heeft bijgedragen aan zijn recordhoge kasgeldpositie. Buffett is ook bekend als het 'orakel van Omaha' en heeft een reputatie opgebouwd voor het doen van slimme investeringen die op de lange termijn vruchten afwerpen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.