Walvissen roeren zich: bijna 1000% meer activiteit onder Shiba Inu-grootbezitters

HHenk 22 oktober 2023 07:07

Ondanks een terughoudende week voor Shiba Inu (SHIB), is er een opvallende stijging van 987% in activiteit onder de grote SHIB-bezitters, ook wel 'whales' genoemd, vastgesteld. Deze bewegingen kunnen een grote invloed hebben op de marktdynamiek en de prijs van SHIB.

Grote SHIB-bezitters roeren zich

Waar Bitcoin (BTC) de afgelopen week een aardige groeispurt liet zien, bleef Shiba Inu (SHIB) wat achter. Toch is er iets merkwaardigs aan de hand: de zogenaamde 'whales', de grote SHIB-bezitters, lieten een activiteitenstijging van maar liefst 987% zien. Deze activiteit kan duiden op massale aankopen of verkopen, of het verplaatsen van SHIB tussen wallets. Deze bewegingen zijn niet zonder invloed: ze kunnen de marktdynamiek flink beïnvloeden en ook de SHIB prijs kan hierdoor swingen.

Mogelijke grote aankopen of verkopen

Het blockchain analyse platform IntoTheBlock stelde de toename van whaleactiviteit vast. De verhoogde activiteit kan wijzen op grootschalige aankopen, verkopen of het verplaatsen van SHIB tussen wallets door de grootbezitters. Deze bewegingen kunnen een flinke impact hebben op de marktdynamiek en de prijs van SHIB. De analyse was met name gericht op omvangrijke transacties, met name die met een waarde van meer dan $100.000. De totale waarde van deze transacties bedroeg in de afgelopen 24 uur een verbijsterende $70,73 miljoen.

Explosieve groei in SHIB transactievolume

Naast de toename in whaleactiviteit, was er nog een opvallende beweging binnen de SHIB-markt. Het transactievolume schoot namelijk omhoog: van 2,55 triljoen SHIB op 19 oktober naar 11,48 triljoen SHIB de volgende dag. Deze sterke groei kan verschillende redenen hebben: een paniekverkoop van huidige bezitters, of juist grote aankopen door investeerders, zelfs te midden van de huidige marktonzekerheid.

Ondanks de zijwaartse beweging van de SHIB koers zijn er tekenen die wijzen op een mogelijke trendverandering. Zo worstelt SHIB met de 21-daagse Exponential Moving Average (EMA), een indicator die recente prijsbewegingen sterker benadrukt. Als SHIB deze lijn weet te doorbreken, kan dat een opwaartse trend signaleren. Bovendien toont SHIB een opvallend zigzagpatroon, wat het veerkrachtige karakter en het potentiële herstelvermogen van de munt onderstreept. Als SHIB de weerstandslijn blijft doorbreken, kan er zelfs een potentiële waardegroei van wel 57% in zicht komen.

Voor degenen die overwegen om de cryptomarkt te betreden en mogelijk SHIB of een andere crypto te kopen, hebben we goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van Europa's meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop, en je ontvangt niet alleen 10 euro gratis, maar betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.