Wall Street zwaargewichten staan klaar om BlackRock te ondersteunen met Bitcoin ETF

HHenk 1 november 2023 13:33

Wall Street giganten zoals Jane Street, Jump en Virtu kunnen de Bitcoin ETF van BlackRock ondersteunen. Deze mogelijke goedkeuring door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) zou een nieuwe toegangsweg naar de cryptomarkt kunnen betekenen.

Steun voor BlackRock's Bitcoin ETF

Groot nieuws uit de financiële wereld: de Bitcoin ETF van BlackRock, de wereldwijde investeringsgigant, kan steun krijgen van Wall Street zwaargewichten zoals Jane Street, Jump en Virtu. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor Amerikaanse bedrijven om blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van Bitcoin zonder de noodzaak om de cryptomunt zelf te kopen en te bewaren. Het lijkt erop dat, ondanks hun complexiteit, cryptovaluta's steeds meer mainstream aan het worden zijn.

Er zijn flinke ontwikkelingen gaande. Verschillende marktmakers, waaronder Jane Street, Virtu Financial, Jump Trading en Hudson River Trading, hebben gesprekken gevoerd met BlackRock over de mogelijkheid om een marktmakersrol op zich te nemen voor de Bitcoin ETF. Dit toont aan dat er een significante interesse is in de ETF en dat er grote spelers bereid zijn om een rol te spelen in dit innovatieve financiële product.

Goedkeuring door de SEC biedt nieuwe mogelijkheden

Een goedgekeurde Bitcoin ETF kan de cryptomarkt openbreken. Als de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) enkele of alle aanvragen voor Bitcoin ETF's goedkeurt, zou dit een nieuwe toegangsweg kunnen betekenen naar de cryptomarkt. Dit zou een enorme stap voorwaarts betekenen voor de acceptatie en legitimatie van cryptovaluta op de mainstream financiële markten.

De cruciale rol van marktmakers

Marktmakers spelen een sleutelrol in de werking van ETF's. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren en terugnemen van nieuwe aandelen van een ETF. Deze rol is cruciaal om de prijs van de ETF te koppelen aan de onderliggende prijs van Bitcoin. Zonder hen zou de prijs van de ETF kunnen afwijken van de prijs van Bitcoin, wat de betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid van de ETF zou kunnen ondermijnen.

Grayscale, een belangrijke speler in de cryptowereld, heeft een aanvraag ingediend om hun Bitcoin Trust om te zetten in een ETF. De SEC wees de aanvraag in eerste instantie af, maar deze beslissing is scherp bekritiseerd. Dit kan een precedent scheppen voor toekomstige goedkeuringen van Bitcoin ETF's, wat het landschap van de financiële markt drastisch zou kunnen veranderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.