Wall Street sluit met weinig beweging na Black Friday

CChristiaan 25 november 2023 07:02

De Amerikaanse beurzen hebben de handelsweek na Thanksgiving en Black Friday met weinig beweging afgesloten. Er komen belangrijke economische data aan, terwijl bedrijven als Amazon en Walmart in de gaten werden gehouden vanwege Black Friday.

Beperkte beweging op Wall Street

Op Black Friday, de dag na Thanksgiving, hebben de Amerikaanse beurzen nauwelijks bewogen. De S&P 500 sloot een fractie hoger, terwijl de Dow Jones index licht steeg en de Nasdaq ietsje daalde. Het was een verkorte handelssessie; veel Amerikaanse beleggers namen een lang weekend vrij.

Belangrijke economische data op komst

De komende week zijn er enkele belangrijke economische gegevens die worden vrijgegeven. Onder deze gegevens bevinden zich de PCE-inflatiedata uit de VS, die een indicator zijn voor de inflatiedruk. Daarnaast zal er een nieuwe groeiraming voor het derde kwartaal in de VS verschijnen, wat een indicatie geeft van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Aandelen van grote retailers zoals Walmart, Best Buy, Target, Alibaba en Amazon werden nauwlettend in de gaten gehouden vanwege Black Friday, de start van het feestdagenseizoen en een belangrijke dag voor de retailindustrie. Amazon kan echter te maken krijgen met stakingen, aldus de UNI Wereldvakbond. Ondertussen stegen de aandelen van iRobot flink na het nieuws dat Amazon het bedrijf heeft overgenomen.

Nvidia-aandelen dalen door uitstel AI-chip

De aandelen van technologiegigant Nvidia hebben een daling van bijna 2 procent gezien. Dit komt door het nieuws dat de lancering van een van zijn drie nieuwe AI-chips in China wordt uitgesteld tot begin volgend jaar. De uitstel is het gevolg van problemen met de integratie van de chip.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.