Wall Street koelt af ondanks sterke bedrijfsresultaten

HHenk 28 oktober 2023 07:02

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten vrijdag overwegend lager, ondanks positieve bedrijfsresultaten van Amazon en Intel. Tegelijkertijd houden bezorgdheden over inflatie en economische schommelingen de markten in hun greep.

Amerikaanse aandelenmarkten sluiten lager

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag overwegend lager gesloten, ondanks een aanvankelijk hogere start. Zowel de S&P 500 als de Dow Jones-index gaf terrein prijs, terwijl de Nasdaq een bescheiden winst boekte. Deze ontwikkelingen weerspiegelen de huidige marktonzekerheid en volatiliteit.

Hoewel de economische gegevens sterk zijn, blijft de onzekerheid over de economische toekomst en de renteontwikkelingen investeerders zorgen baren. De markt zal waarschijnlijk turbulent blijven totdat investeerders het vertrouwen krijgen dat de economie op een gestage wijze zal afkoelen en de schok van renteontwikkelingen achter de rug is.

Techbeleggers opgetogen, maar beurzen lijden wekelijks verlies

Ondanks de positieve bedrijfsresultaten van Amazon en Intel die techbeleggers enthousiast maakten, eindigde de week met verliezen voor de Nasdaq, S&P 500 en Dow Jones-index. Dit suggereert dat de algemene marktstemming momenteel eerder negatief dan positief is.

Zorgen over aanhoudende inflatie en beschikbaar huishoudinkomen

De aanhoudende inflatie in de VS en de toenemende zorgen over het reële beschikbare inkomen van huishoudens vormen momenteel een belangrijk punt van zorg. Deze factoren beïnvloeden de consumentenbestedingen, die de belangrijkste motor van de Amerikaanse economie zijn.

Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil maakten hun kwartaalresultaten bekend, die onder de verwachtingen van analisten uitkwamen. Deze teleurstellende resultaten kunnen bijdragen aan de negatieve stemming op de aandelenmarkten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.