Wall Street eindigt in min: Beleggers in afwachting van Fed-besluit

CChristiaan 20 september 2023 01:47

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag licht lager in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Ondertussen hebben beleggers terughoudend gereageerd op de investeringsplannen van Disney.

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Op dinsdag eindigden de Amerikaanse beurzen met een kleine daling. Beleggers zijn duidelijk in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve die woensdagavond wordt verwacht. Daarnaast waren ze terughoudend in hun reactie op de investeringsplannen van Disney. Het bedrijf wil zijn investeringen in pretparken en cruiseschepen verdubbelen, maar dit nieuws viel niet goed bij de markt.

De euro/dollar stond dinsdag op 1,0681. Dit is een belangrijke indicator voor valutahandelaren en kan een impact hebben op exportgerichte bedrijven in zowel Europa als de VS, afhankelijk van de richting van de schommeling.

Olieprijs sluit vlak

Na een eerdere stijging van ongeveer een procent, tot boven de 95 dollar voor Brent-olie, verloor de olieprijs zijn winst en sloot vlak. Volgens de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zal de olieprijs waarschijnlijk stabiliseren. Zij noemde de hernieuwde economische activiteit in China en de verlengde productiebeperking door Saoedi-Arabië als factoren die de olieprijzen enigszins omhoog hebben gestuwd.

Disney's investeringsplan valt niet goed

Disney heeft aangekondigd dat het zijn investeringen in pretparken en cruiseschepen wil verdubbelen tot 60 miljard dollar in de komende tien jaar. Deze aankondiging werd echter niet goed ontvangen door beleggers, wat resulteerde in een daling van het aandeel met 3,6 procent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.