Wall Street blijft de wind in de zeilen houden

HHenk 31 juli 2023 08:21

De Amerikaanse aandelenmarkten blijven positief presteren, met significante groei voor tech en halfgeleiderbedrijven. De technische analyse bevestigt de gunstige vooruitzichten, terwijl macro-economische factoren deze trends ondersteunen.

Sterke resultaten voor Dow Jones en S&P500

De Amerikaanse beurzen tonen de afgelopen weken een sterke performance. Zo zagen we dat de Dow Jones Industrials sinds 10 juli met bijna 6% is gestegen. Daarnaast heeft ook de S&P500 een vergelijkbare groei doorgemaakt sinds de bodem van eind juni rond 4.329,38 punten.

Nasdaq en SOX overtreffen verwachtingen

Het is interessant om te zien dat de Nasdaq Composite-index en de Amerikaanse halfgeleiderindex, ook bekend als de SOX, zelfs nog beter presteren. De Nasdaq is sinds eind juni met meer dan 7,5% gestegen, terwijl de SOX een indrukwekkende groei van meer dan 10% laat zien.

Tech bedrijven leiden de groei

Een van de drijvende krachten achter de huidige groei op Wall Street is de technologie sector. Deze bedrijven lijken de kar te trekken, met name de chipfabrikanten. Dit blijkt ook uit de sterke performance van de SOX-index, waar de halfgeleiderbedrijven deel van uitmaken.

De gunstige ontwikkelingen op Wall Street worden niet alleen gedreven door individuele bedrijfsprestaties, maar ook door macro-economische factoren. Recentelijk hebben redelijke inflatiecijfers en een over het algemeen positief cijferseizoen bijgedragen aan het vertrouwen van beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.