Waarom Solana de crypto-markt deze week heeft veroverd

HHenk 8 oktober 2023 14:31

De waarde van Solana (SOL), een bekende speler in de cryptowereld, schoot afgelopen week bijna 30% omhoog. Deze opmerkelijke stijging is het resultaat van een aantal factoren, waaronder een netwerk upgrade, het herstel van vertrouwen van investeerders en de groeiende populariteit van de DeFi-sector binnen Solana.

Belangrijke netwerk upgrade stuwt Solana

De waardestijging van Solana wordt voor een groot deel toegeschreven aan een recente netwerk upgrade. Op 28 september werd versie 1.16 geïntroduceerd, die verschillende cruciale functies toevoegde aan het Solana-netwerk. Een opvallende toevoeging is het 'gate systeem', dat ontwikkeld is om de implementatie van nieuwe features op een gecontroleerde wijze uit te rollen. Deze upgrade heeft de efficiëntie en privacy van het netwerk aanzienlijk verbeterd.

Herstel van vertrouwen boost Solana

Het herstel van vertrouwen onder investeerders na een periode van onzekerheid heeft ook bijgedragen aan de prijsstijging van Solana. FTX, een crypto exchange die in het verleden financiële problemen kende, had een aanzienlijke positie in SOL. Hoewel FTX nog steeds een aanzienlijk aandeel aan SOL vasthoudt, heeft het ingrijpen van de Amerikaanse overheid het vertrouwen onder investeerders waarschijnlijk versterkt.

Daarnaast heeft de toenemende populariteit van de gedecentraliseerde financiële sector, oftewel DeFi, binnen Solana bijgedragen aan de koersstijging. In tegenstelling tot Ethereum, dat een daling in gebruik zag, nam het aantal actieve adressen op Solana dat gebruik maakt van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en de handel in non-fungible tokens (NFTs) gestaag toe.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.