Waarom schoot de Polkadot koers met 66% omhoog deze maand?

HHenk 25 december 2023 07:02

De cryptomarkt heeft weer een opmerkelijke sprong gezien, deze keer met Polkadot (DOT). De koers is deze maand met meer dan 66% gestegen, met een piek van 14% in de laatste 24 uur, en heeft het hoogste punt van het jaar bereikt. Maar wat is precies de oorzaak van deze stijging en wat kunnen investeerders de komende tijd verwachten?

Opmerkelijke toename in blockchain gebruik

Polkadot, opgericht door Gavin Wood, heeft de afgelopen tijd indrukwekkende prestaties laten zien. Dit is niet alleen te zien aan de koersstijging, maar ook aan het groeiende gebruik van de blockchain. Onlangs werd een recordaantal van 1 miljoen transacties op één dag geregistreerd op de Polkadot relay chain, het hoogste aantal in de geschiedenis van het netwerk. Dit overtreft het vorige record van 941.000 transacties, dat werd behaald tijdens de bullmarkt op 5 mei 2021. Deze toename in activiteit is grotendeels te danken aan het groeiende gebruik van inscripties op de blockchain.

Aanzienlijke stijging in inkomsten

Naast de toename in gebruik, heeft Polkadot ook een aanzienlijke stijging in inkomsten ervaren. Het project staat nu op de tweede plaats in termen van inkomstengroei onder blockchains, waarmee het andere projecten zoals Solana en Polygon (MATIC) overtreft. Deze stijging in inkomsten toont een toename in het aantal transacties, het gebruik van smart contracts en een groeiend aantal applicaties en diensten die op het netwerk worden ontwikkeld en gebruikt. Met deze toenemende activiteit zou het netwerk verder kunnen uitbreiden en meer adoptie kunnen vinden, wat de waarde van het netwerk en de DOT-token verder zou kunnen verhogen.

Voor degenen die interesse hebben in de cryptowereld en misschien Polkadot of een andere crypto willen kopen, is er nu een aantrekkelijke aanbieding. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusieve aanbieding. Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. Daarnaast betaal je geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.