Waar steken de rijksten hun geld in? Een blik op hun favoriete investeringen

CChristiaan 6 november 2023 18:01

Steeds willen we weten waar de rijksten op aarde hun fortuin in investeren. Het jaarlijkse Wealth Report van Knight Frank biedt een inkijkje in de financiële handelingen van personen met een vermogen van minstens 30 miljoen dollar.

Wealth Report onthult investeringsstrategieën van de rijksten

Het jaarlijkse Wealth Report van Knight Frank is een goudmijn van informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de investeringsgewoonten van de allerrijksten. Het verslag geeft inzicht in waar deze Ultra High Net Worth Individuals (UHNWI) - mensen met een vermogen van minimaal 30 miljoen dollar - hun geld in steken. Deze informatie komt niet rechtstreeks uit de kluis, maar wordt verzameld via een enquête onder 500 vermogensbeheerders die gezamenlijk zo'n 2,5 biljoen dollar van deze UHNWI beheren.

Diversificatie: de sleutel tot rijkdom

Het Wealth Report toont aan dat de rijksten hun geld op verschillende manieren investeren. De grootste hap van hun vermogen gaat naar primaire en secundaire woningen (32%). Daarna volgen aandelen (26%), commercieel vastgoed (21%) en obligaties (17%). Opmerkelijk is dat ook 'passie-investeringen' zoals kunst, auto's en wijn een plekje hebben in hun portefeuille (5%). Hoewel cryptovaluta slechts 2% van de investeringen uitmaken, is het een stijgende trend onder de UHNWI.

De cryptomarkt blijft interessant voor de rijksten, ondanks de volatiliteit. Hoewel er een duidelijke daling is in de populariteit van NFT's, blijft Bitcoin een aantrekkelijke investering voor de UHNWI. In vergelijking met 2022 zien we namelijk een stijgende trend in Bitcoin-investeringen. Dit toont aan dat de rijksten bereid zijn om risico's te nemen in hun zoektocht naar rendement.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.