Vooruitzicht op lagere opening voor de AEX

CChristiaan 11 augustus 2023 08:52

Vrijdag lijkt de Amsterdamse beurs, de AEX, een lagere opening tegemoet te gaan. Beleggers verwerken nog steeds de Amerikaanse inflatiecijfers en de onverwachte stijging van de wekelijkse steunaanvragen. De olieprijs laat ook een daling zien.

Lagere opening AEX verwacht

Het lijkt erop dat de Amsterdamse beurs, de AEX, vrijdag lager gaat openen. De futures op de AEX wijzen een half uur voor de openingsbel op een stijging van 0,3 procent. Dit kan een indicatie zijn dat de handelsdag met een negatief sentiment begint, ondanks de groene futures.

Beleggers zijn nog bezig met het verwerken van de Amerikaanse inflatiecijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Daarnaast was er ook een onverwachte stijging in de wekelijkse steunaanvragen. Dit kan van invloed zijn op het sentiment in de financiële markten en daarmee ook op de opening van de AEX.

Daling olieprijs kan invloed hebben

Opvallend is de daling van de olieprijs. Na het bereiken van een hoogtepunt in 2023 op woensdag, liet de olieprijs donderdag een daling zien. Dit kan ook gevolgen hebben voor de stemming op de beurs en daarmee de opening van de AEX beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.