Voorteken van een val in Litecoin's koers? Dalend handelsvolume in de schijnwerpers

HHenk 27 juli 2023 15:08

Met de aanstaande halvering van Litecoin en het dalende handelsvolume, vragen velen zich af of dit een voorteken is van een mogelijke koersval. Terwijl investeerders graag meer tokens willen vergaren, kan de prijsstijging hen dwingen winsten te realiseren, wat een bearish trend kan inluiden.

Litecoin's halvering: rem op inflatie

De op handen zijnde halvering van Litecoin is een potentiële game-changer voor de cryptocurrency. Deze gebeurtenis, die ongeveer om de vier jaar plaatsvindt, halveert de beloningen voor miners in blokken, waardoor er minder nieuwe munten in circulatie komen. Dit remt effectief de inflatie van de cryptocurrency af. Hierdoor kunnen de prijzen stabiliseren of zelfs stijgen als het aanbod afneemt.

Halvering kan sentiment keren

Investeerders kijken meestal uit naar halveringen omdat ze de kans krijgen om meer tokens te vergaren terwijl de uitgifte vermindert. Echter, de euforie kan snel omslaan als de prijzen aanzienlijk stijgen. Dit kan ertoe leiden dat investeerders hun winsten innen, waardoor een bearish markttrend kan ontstaan. De balans tussen vraag en aanbod, en marktgevoelens kunnen dus drastisch veranderen na een halveringsevent.

Aanstaande halvering al ingeprijsd?

De aankomende Litecoin-halvering, die slechts een week verwijderd is, en de nog steeds dalende LTC-prijs, kunnen erop wijzen dat de markt al rekening houdt met dit evenement. Als dit het geval is, kan de verwachte rally na de halvering uitblijven. Het is ook mogelijk dat de LTC blijft handelen onder de $100, zelfs na de halvering. Dit kan leiden tot nieuwe dynamieken in de markt, aangezien investeerders hun strategieën zullen moeten herzien.

Voor diegenen die overwegen de cryptowereld te betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto willen kopen, is er goed nieuws. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers 20 euro gratis. Bovendien zijn er geen handelskosten voor de eerste 10.000 euro aan transacties. Dit kan een mooie kans zijn om je crypto-portfolio te starten of uit te breiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.