Voorspelling: Bitcoin zou pas na de halving van 2024 kunnen knallen

HHenk 15 augustus 2023 19:03

Bitcoin zou mogelijk niet de grens van $100.000 bereiken vóór de halving in 2024, aldus Jesse Myers, mede-oprichter van het investeringsbedrijf Onramp. Myers gelooft dat de markt pas na de halving zal reageren op de veranderde omstandigheden.

Bitcoin zou pas na de halving knallen

Jesse Myers, een prominente Bitcoin-belegger en mede-oprichter van het investeringsbedrijf Onramp, heeft tegen de algemene verwachtingen in voorspeld dat Bitcoin pas na de halving van 2024 de grens van $100.000 zou doorbreken. Deze voorspelling gaat in tegen de mening van veel andere analisten, die in de aanloop naar de halving al een sterke prijsstijging van Bitcoin verwachten.

Markt reageert pas na de halving

Volgens Myers zal de markt pas na de halving de gevolgen ervan volledig incalculeren. Hij baseert deze voorspelling op de Efficiënte Markt Hypothese (EMH), die stelt dat de marktprijzen altijd de werkelijke waarde van een asset weerspiegelen. Myers gelooft echter dat dit idee 'onjuist' is en dat de markt pas 12-18 maanden na de halving zal reageren op de veranderde omstandigheden.

Niet iedereen is het eens met Myers' voorspelling. Er zijn analisten die geloven dat Bitcoin elk moment kan uitbreken, waarbij oktober vaak als mogelijke startmaand voor een opwaartse trend wordt genoemd. Een van deze optimisten is Robert Kiyosaki, auteur van 'Rich Dad Poor Dad', die zijn eerdere bullish voorspelling onlangs herhaalde.

PlanB's S2F model voorspelt prijsstijging

Er zijn ook modellen die de voorspelling van Myers tegenspreken. Het bekende stock-to-flow (S2F) model van de Nederlandse analist PlanB, dat de relatie tussen de productie en de bestaande voorraad van Bitcoin analyseert, wijst bijvoorbeeld op een historisch patroon van prijsstijgingen na elke halvering. Volgens dit model zou de Bitcoin-koers eind 2024 of begin 2025 mogelijk een aanzienlijke sprong kunnen maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.