Voorbeurs update: AEX vooruitzichten en de terugkeer van inflatie

HHenk 29 september 2023 09:07

De AEX vertoont enige progressie na een sterke performance op Wall Street, ondanks de onzekerheid rondom het Amerikaanse schuldenplafond. Inflatie is terug op nul, terwijl ASR in cassatie gaat en er nieuws rondom Nvidia, AMD, Tesla en Nike is.

AEX stijgt ondanks renteschommelingen

De AEX index lijkt de dag goed te beginnen met een stijging van 0,2% na een sterke performance op Wall Street. De rentes, die gisteren flink waren gestegen als gevolg van de massale verkoop van obligaties, laten nu een lichte daling zien. Ondanks eerdere zorgen over een mogelijke renteverhoging, lijkt de Nederlandse beurs deze schok goed te hebben opgevangen.

Het nieuwslandschap is dynamisch en er wordt nog meer nieuws verwacht. Echter, er is nog steeds geen oplossing voor het Amerikaanse schuldenplafond. Dit blijft een heet hangijzer in de wereld van de financiële markten, wat mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de economische stabiliteit op wereldschaal.

Inflatie op nul, ASR in cassatie en tech-nieuws

In een opmerkelijke wending is de inflatie terug naar nul, een zeldzaam gegeven in de hedendaagse economie. In ander nieuws, ASR gaat in cassatie, waarschijnlijk in verband met recente juridische ontwikkelingen. Er is ook nieuws rondom grote techbedrijven zoals Nvidia, AMD en Tesla, waarbij Nike een opmerkelijke nabeurs stijging van 7,8% liet zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.