Volle bak op de beurs: verwachtingen rond Arm en ECB

HHenk 14 september 2023 08:57

De financiële markten zijn in beweging, met de mogelijke renteverhoging van de ECB en de beursintroductie van Arm als belangrijke triggers. Ook zijn de verwachtingen rond de AEX en andere internationale markten een hot topic.

AEX-index en belangrijke marktgebeurtenissen

De AEX-indicatie ziet er positief uit, met een lichte stijging van 0,2%. Twee belangrijke gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op de financiële markten. Ten eerste is er een mogelijke renteverhoging van de ECB met een kwartje. Ten tweede staat de beursintroductie van het chipbedrijf Arm op de Nasdaq op de agenda. De aandelenprijs wordt geschat op $51 of zelfs $52.

Rente- en inflatieverwachtingen

Hoewel de economie in de EU en vooral Duitsland minder presteert, gaan de inflatieverwachtingen toch weer omhoog. Dit heeft geleid tot speculaties over een mogelijke renteverhoging door de ECB. Volgens marktpartijen is er een kans van 70% dat de ECB de leenkosten met een kwartpunt verhoogt. Dit gebeurt ondanks berichten dat de ECB verwacht dat de inflatie volgend jaar boven de 3% zal blijven.

Arm's beursdebuut op de Nasdaq

Een ander belangrijk nieuws is het beursdebuut van chipdesigner Arm op de Nasdaq. Ondanks een haperende markt en twijfels rond de chippers-sector, wordt er met veel belangstelling gekeken naar deze beursintroductie. Volgens bronnen zou de aandelenkoers van Arm zelfs kunnen oplopen tot $52.

Tot slot is er nieuws van Exor. Het bedrijf heeft een nieuw aandeleninkoopprogramma goedgekeurd dat oploopt tot één miljard euro. Volgens Exor biedt de huidige waarde van het bedrijf een aantrekkelijke kans om in zijn eigen bedrijven te investeren door aandelen terug te kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.