Volgens Bitcoin analist PlanB zal de BTC koers mogelijk $1 miljoen bereiken in 2024

HHenk 29 juli 2023 21:51

De Nederlandse Bitcoin analist PlanB, bekend om zijn stock-to-flow-model, gelooft dat de Bitcoin (BTC) koers de grens van 1 miljoen dollar kan overschrijden in 2024. Hij stelt dit op basis van zijn analyse en de halveringscyclus van Bitcoin.

PlanB voegt koersvoorspelling toe aan model

PlanB, een bekende Nederlandse Bitcoin analist, heeft voor de cryptomunt Bitcoin (BTC) een stock-to-flow-model bedacht. Voorheen had dit model geen koersvoorspelling, maar PlanB heeft daar nu verandering in gebracht. Zijn voorspellingen en analyses hebben in het verleden al veel aandacht getrokken in de financiële wereld en dit nieuwe element kan nog meer belangstelling wekken.

Bitcoin is volgens PlanB sterk ondergewaardeerd

In een recente YouTube-video stelde PlanB dat de huidige koers van Bitcoin deze niet goed weerspiegelt. Hij haalde hierbij een bekende uitspraak van Warren Buffet aan: “Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt.” Volgens de analist zou de 'eerlijke waarde' van Bitcoin op dit moment rond de 60.000 dollar moeten liggen, aanzienlijk hoger dan de huidige koers die ongeveer 29.200 dollar bedraagt.

Volgens PlanB is de prijs van Bitcoin in het verleden sterk gecorreleerd geweest met de zogenoemde halvings. Tijdens een halving wordt het aantal Bitcoin dat miners krijgen voor het delven van een block op de blockchain gehalveerd, wat theoretisch de schaarste van Bitcoin verhoogt. Deze schaarste vormt de basis voor zijn stock-to-flow-model. Ondanks de kritiek op dit model, houdt PlanB vast aan zijn voorspelling en stelt dat we in 2024 een Bitcoin prijs van 1 miljoen Amerikaanse dollar kunnen zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.