Volatiliteit in cryptomarkt: Dogecoin en Flex Coin in de lift, XRP onder druk

HHenk 24 juli 2023 12:07

De cryptomarkt toont de eerste tekenen van volatiliteit na een relatief rustig weekend. Terwijl XRP de zwaarste klap incasseert onder de top 10, schieten Dogecoin en Flex Coin omhoog. De rest van de markt blijft grotendeels onveranderd.

Lichte daling cryptomarktkapitalisatie

Ondanks een matige start van de week, waarbij de totale waarde van de cryptomarkt met 0,3% is gedaald tot $1,236 biljoen, zijn er al enkele opvallende bewegingen onder de altcoins. Hoewel de meeste koersen het weekend rustig hebben verlaten, lijkt de markt zich voor te bereiden op een mogelijke volatiele week.

Bitcoin blijft enigszins hangen, met een koers die net onder de $30.000 blijft steken. Na een lichte dip naar $29.700 afgelopen nacht, handelt BTC rond de $29.800, wat een daling van 0,5% betekent. Hoewel BTC nog steeds vastzit in hetzelfde beperkte bereik, is er een sterke verwachting dat de koers deze week eindelijk zal uitbreken uit deze trend.

Ethereum laat een vergelijkbaar patroon zien als Bitcoin, met een koers die vandaag 0,4% lager is. ETH bereikte kort een hoogte van boven de $1.900, maar dook vervolgens naar $1.865. Ondanks het feit dat de koers vanochtend op $1.872 uitkwam, lijkt Ethereum enigszins onzeker te zijn over de richting.

XRP grootste daler in crypto top 10

Ripple, of XRP, heeft de grootste klap gekregen in de top 10 cryptocurrencies. De koers van XRP is de afgelopen 24 uur gestaag gedaald en komt momenteel uit op $0,717. Dit betekent een aanzienlijke daling van 3,5% voor XRP, waardoor het de hardste daler van de dag is.

Dogecoin stijgt na Elon Musk tweet

Dogecoin, ook bekend als de 'memecoin', heeft daarentegen een aanzienlijke sprong gemaakt. DOGE steeg vanochtend met ongeveer 11% en bereikte bijna $0,078. Hoewel de koers sindsdien iets is gedaald, staat Dogecoin nog steeds 3,8% hoger op $0,0745. Deze stijging wordt toegeschreven aan een tweet van Elon Musk, hoewel hij niets specifieks over Dogecoin zei.

Flex Coin stormt top 100 binnen

Flex Coin, of FLEX, is een andere uitzondering op de dalende markttrend. FLEX steeg afgelopen nacht met meer dan 60% naar $6,38, ondanks een opvallend laag handelsvolume. Hoewel de koers sindsdien is gedaald naar $4,13, blijft Flex Coin een van de grootste stijgers in de top 100 van cryptocurrencies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.