Vijf redenen waarom de crypto-markt nieuw leven wordt ingeblazen

HHenk 19 augustus 2023 16:52

Hoewel de crypto-markt een moeilijke tijd doormaakt, ziet het Financieel Dagblad vijf potentiele factoren die een heropleving van de markt beloven. Deze omvatten de revolutionaire eigenschappen van Bitcoin, bescherming tegen inflatie, snelle geldtransfers, DeFi en NFT's.

De revolutie van Bitcoin

Het paradepaardje van de crypto wereld, Bitcoin, heeft iets unieks weten te realiseren. Het is voor het eerst in de geschiedenis gelukt om een betalingsnetwerk te creëren dat volledig decentraal, transparant en privé is, zonder de tussenkomst van autoriteiten of banken. De blockchain technologie achter Bitcoin maakt dit mogelijk.

Bitcoin als inflatiebeveiliging

Crypto, en met name Bitcoin, wordt gezien als een goede beveiliging tegen inflatie. In landen waar de inflatie de pan uit rijst, zoals Turkije en Argentinië, is Bitcoin enorm populair. Mensen in landen die worden geplaagd door hoge inflatie, ruilen hun valuta graag in voor de relatief waardevaste Bitcoin.

Snelle en goedkope geldtransfers

Een andere grote troef van crypto is het vermogen om snel en goedkoop geld te versturen. Het verzenden van Bitcoin of Ethereum kan enkele euro's kosten per transactie, maar het proces is relatief snel. Met traditionele banken kan een internationale geldtransactie dagen duren, terwijl crypto het mogelijk maakt om binnen minuten grote hoeveelheden geld te versturen.

Een relatief nieuw aspect van de crypto wereld is DeFi, ofwel 'decentrale finance'. Hiermee kunnen gebruikers crypto lenen en uitlenen, en hun crypto vastzetten voor hoge rentepercentages. Hoewel de DeFi sector nog in de kinderschoenen staat en vatbaar is voor hackers, toont het de veelzijdigheid van crypto applicaties.

De laatste veelbelovende ontwikkeling in de wereld van crypto zijn NFT's, ofwel 'non-fungible tokens'. Deze unieke tokens bieden de mogelijkheid om bezit zoals concerttickets, kunstwerken of in-game items vast te leggen op de blockchain. Daarnaast wordt er ook al geëxperimenteerd met het gebruik van NFT's voor officiële documenten, zoals paspoorten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.