Vier alledaagse beroepen die je miljonair kunnen maken

CChristiaan 12 augustus 2023 22:31

Het miljonairschap is niet alleen voorbehouden aan topbeleggers en CEO's. Er zijn verschillende alledaagse banen met een potentieel om je miljonair te maken. Hier zijn vier van dergelijke beroepen met een inkomen waarmee je, mits goed beheerd, een aanzienlijk vermogen kunt opbouwen.

Ingenieur: Een weg naar rijkdom

Het boek van Chris Hogan wijst uit dat het beroep van ingenieur een van de meest betrouwbare routes naar rijkdom kan zijn. Met een gemiddeld jaarsalaris van €75.000 kan een ingenieur een miljoen euro verdienen in 14 jaar, mits hij geen uitgaven heeft. Daarnaast zijn ingenieurs vaak goed in geldbeheer en kunnen ze aanzienlijke bedragen sparen.

Accountants: Meesters in geldbeheer

Het komt niet als een verrassing dat accountants vaak miljonair worden, gezien hun beroep hen een voorsprong geeft in geldbeheer. Het jaarsalaris van een accountant kan aanzienlijk variëren, maar het gemiddelde is ongeveer €44.000. Als zelfstandige kunnen ze echter aanzienlijk meer verdienen, waardoor ze snel de miljoen kunnen bereiken.

Het beroep van leraar lijkt misschien een ongewone keuze voor deze lijst, maar hun salarissen zijn vaak hoger dan je zou verwachten. Zo verdienen docenten in het voortgezet onderwijs gemiddeld €5.560 per maand. Daarnaast zijn leraren doorgaans doelgerichte mensen die weinig verspillen, waardoor ze een aanzienlijk bedrag kunnen sparen.

Software ontwikkelaars: Potentieel rijke programmeurs

Software ontwikkelaars, met een gemiddeld jaarsalaris van €60.000, hebben ook een goede kans om miljonair te worden. De vraag naar dit beroep is momenteel enorm, vooral door de groeiende app-markt. Met sterke carrièremogelijkheden en potentieel voor aanzienlijke salarisverhogingen, kan het spaargeld van een software ontwikkelaar snel groeien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.