Verzekeraars leiden herstel AEX, terwijl vers nieuws uitblijft

HHenk 3 oktober 2023 13:07

De AEX heeft dinsdagochtend haar verliezen weggewerkt, met verzekeraars zoals Aegon, NN en ASR aan de leiding. Hoewel er weinig macronieuws beschikbaar was, wachten analisten op de vacaturecijfers uit de VS als eerste indicatie van de Amerikaanse arbeidsmarkt deze week.

AEX veegt verliezen weg

In een ommekeer van eerdere verliezen, wist de AEX dinsdagochtend te herstellen naar 724,34 punten. Ondanks het gebrek aan nieuw macronieuws, wist de index zich toch te herpakken, mede dankzij sterke prestaties van een aantal verzekeraars.

Langzame afkoeling Amerikaanse arbeidsmarkt

Met weinig macronieuws beschikbaar, richten analisten van Rabobank zich op de aankomende vacaturecijfers uit de VS. Zij verwachten dat deze cijfers een langzame afkoeling van de verhitte arbeidsmarkt zullen laten zien, wat de gedachte van 'hoger voor langer' ondersteunt.

Verzekeraars nemen de leiding op AEX

Binnen de AEX waren het voornamelijk de verzekeraars die het voortouw namen. Aegon, NN en ASR realiseerden winsten tussen de 1 en 2 procent, een sterke prestatie die hielp bij het herstel van de AEX.

Niet alle bedrijven binnen de AEX presteerden echter even goed. Just Eat Takeaway en Signify leden verliezen van respectievelijk 4,0 en 3,9 procent, een tegenvaller in een anders vrij positieve markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.