Verwachtte daling bij opening Europese beurzen

HHenk 31 juli 2023 07:57

Naar verwachting zullen de Europese beurzen maandag lager openen. Dit wordt onderstreept door een verwachte daling van 46 punten voor de Duitse DAX, 31 punten voor de Franse CAC 40 en 46 punten voor de Britse FTSE 100.

Verwachtte daling bij opening Europese beurzen

Het lijkt erop dat de Europese beurzen deze laatste juli-dag met een tegenvaller beginnen. De voorspellingen wijzen op een openingsverlies voor zowel de Duitse DAX, de Franse CAC 40 als de Britse FTSE 100. Dit komt na een verdeelde sluiting van de beurzen op de vorige handelsdag.

Beleidswijziging Bank of Japan veroorzaakt spanningen

Het lijkt erop dat de recente beleidswijzigingen van de Bank of Japan de spanningen op de markt hebben doen toenemen. De Japanse centrale bank heeft aangekondigd zijn beleid voor het beheersen van de 10-jaarsrente aan te passen, wat zou kunnen betekenen dat ze bereid is om hogere rentetarieven te accepteren - een factor die ongetwijfeld beleggers wereldwijd in beroering brengt.

Aan de macro-economische kant is het interessant om te zien dat het economisch sentiment in de eurozone afgelopen maand is gedaald. De index voor het sentiment zakte met 0,8 punten naar 94,5 - een verandering die waarschijnlijk invloed zal hebben op beleggingsbeslissingen in de komende periode.

Contrast tussen Franse en Duitse economie

Een opvallend contrast is te zien tussen de Franse en Duitse economieën. Waar de Franse economie in het tweede kwartaal meer dan verwacht groeide met 0,5%, liet de Duitse economie een krimp zien van 0,2% - al was dit minder dan de verwachte daling van 0,3%. Dit soort economische variaties binnen de eurozone kunnen van invloed zijn op de beursprestaties.

In het bedrijfsnieuws springt het principeakkoord voor een reddingsplan van Casino Guichard-Perrachon, onder leiding van Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky, in het oog. Aan de andere kant is er ook goed nieuws vanuit de luchtvaartsector, waar Air France-KLM een stijging van zowel omzet als winst meldt voor het tweede kwartaal van 2023.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.