Verwachtingen voor halfjaarcijfers NX Filtration getemperd na eerdere waarschuwing

CChristiaan 28 augustus 2023 17:23

Na een eerdere winstwaarschuwing van NX Filtration wordt weinig verrassing verwacht in hun aankomende halfjaarcijfers. Het bedrijf maakte al bekend dat de omzet lager was dan verwacht, maar benadrukte een stijging van de brutomarge.

NX Filtration halfjaarcijfers: geen grote verrassingen

NX Filtration, de producent van water- en drankenfilters, maakte in juli al een waarschuwing bekend. Hierdoor wordt er weinig verrassing verwacht in de halfjaarcijfers die aankomende dinsdag voorbeurs worden gepresenteerd. Het bedrijf gaf al aan dat de omzet lager was dan verwacht, wat de verwachtingen voor de halfjaarcijfers heeft getemperd.

Omzet NX Filtration blijft steken

NX Filtration bevestigde vorige maand dat hun omzet voor de eerste zes maanden van dit jaar gelijk was aan die van vorig jaar, op 3,7 miljoen euro. Dit was lager dan het bedrijf aanvankelijk had verwacht. Ondanks de gelijkheid met de omzet van vorig jaar, is het een tegenvaller dat de groei die het bedrijf had voorzien niet is gerealiseerd.

NX Filtration verlaagt prognose 2023

Bij de presentatie van de voorlopige cijfers in juli, heeft NX Filtration ook de outlook voor 2023 bijgesteld. Waar het bedrijf eerder een omzetverwachting had van tussen de 18 en 22 miljoen euro, is deze nu naar beneden bijgesteld naar een bandbreedte van 10 tot 14 miljoen euro. Dit is een aanzienlijke verlaging en toont aan dat het bedrijf voorzichtig is in hun toekomstverwachtingen.

Ondanks de lagere omzet en de bijgestelde prognose voor 2023, blijven de vooruitzichten voor de middellange en lange termijn volgens NX Filtration intact. Het bedrijf benadrukte vorige maand dat ze nog steeds een positieve kijk hebben op de toekomstige winstgevendheid en omzetgroei. Dit toont aan dat hoewel de korte termijn resultaten teleurstellend zijn, NX Filtration vertrouwen heeft in hun langetermijnstrategie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.