Verwachte Beursgang van Ripple: Voorspellingen en Gevolgen

CChristiaan 17 november 2023 18:31

De cryptogemeenschap is in afwachting van de mogelijke Initial Public Offering (IPO) van Ripple, die niet alleen grote gevolgen kan hebben voor Ripple zelf maar ook voor de bijbehorende cryptocurrency XRP. Linda Jones, een cryptokenner, onthult wat we kunnen verwachten.

Aftrap: Mogelijke beursgang van Ripple

De mogelijke Initial Public Offering (IPO) van Ripple is het gesprek van de dag in de cryptowereld. Deze ontwikkeling kan namelijk grote gevolgen hebben, en niet alleen voor Ripple zelf. Ook de bijbehorende cryptocurrency XRP kan flink worden beïnvloed door deze beursgang. Crypto-expert Linda Jones deelt haar inzichten over deze kwestie, gebaseerd op gesprekken met Linqto, een platform gespecialiseerd in pre-IPO investeringen.

De verwachte timing van Ripple's IPO

In haar analyse voorspelt Linda Jones een opkomende bullmarkt, aangedreven door dalende inflatie en rentetarieven. Dit zou de IPO-markt kunnen stimuleren. Ripple heeft momenteel wellicht geen directe behoefte aan financiering via een IPO, maar de druk van investeerders kan het bedrijf alsnog die kant op duwen. Jones meent dat de aankondiging van Ripple’s IPO wellicht rond medio mei 2024 zal plaatsvinden. Als deze kans gemist wordt, zou de volgende geschikte gelegenheid zich pas in 2025 aandienen.

Mogelijke risico's en voordelen van Ripple's IPO

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in aanloop naar een mogelijke IPO van Ripple. Sommige analisten wijzen erop dat de grootste IPO’s van 2021 sinds hun lancering ongeveer 60% van hun waarde hebben verloren. Een IPO van Ripple zou kunnen leiden tot een grote verkoop van XRP om kapitaal te genereren. Dit zou het aanbod op de markt kunnen vergroten en daarmee potentieel druk uitoefenen op de prijs van XRP. Aan de andere kant geloven sommige experts dat een IPO de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van Ripple kan verhogen, en op die manier de vraag naar XRP kan stimuleren.

Als je geïnteresseerd bent in het betreden van de cryptowereld en mogelijk XRP of een andere crypto wilt kopen, dan hebben we goed nieuws voor je. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.