Vertrouwen van beleggers bereikt nieuwe hoogtepunten

CChristiaan 8 maart 2024 07:01

Het vertrouwen van beleggers heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt volgens een maandelijkse beleggerspeiling van broker Saxo. Het vertrouwen bereikte het hoogste punt sinds de metingen in april 2022 begonnen.

Vertrouwen van beleggers stijgt aanzienlijk

Volgens een recente beleggerspeiling van broker Saxo is het vertrouwen van beleggers in de financiële markten significant gestegen. Met een score van 4,1 op een schaal van -15 tot 15, heeft het vertrouwen het hoogste punt bereikt sinds de start van de metingen in april 2022. Deze vertrouwensboost kan deels worden toegeschreven aan de verbeterde marktomstandigheden en de positieve prestaties van verschillende sectoren.

Het sentiment rond de AEX blijft licht positief, met beleggers die een gemiddelde stijging van 1,1 procent verwachten in de komende maand. Dit is een kleine verbetering ten opzichte van de vorige maand, toen de verwachte stijging nog op 1,0 procent lag. Hoewel dit een bescheiden verbetering is, weerspiegelt het nog steeds een optimistisch beeld van de Nederlandse aandelenmarkt.

IT-sector blijft favoriet bij beleggers

Volgens de peiling heeft ongeveer 56 procent van de beleggers nog steeds een duidelijke voorkeur voor de IT-sector, wat aantoont dat deze sector nog steeds als veelbelovend wordt beschouwd. De financiële sector volgt op de voet met 39,4 procent, terwijl de energiesector en de sector grondstoffen beide een voorkeur van 19,7 procent krijgen. De industrie sluit de top vijf af met een voorkeur van 18,2 procent. Deze cijfers tonen aan waar de interesse van de beleggers momenteel ligt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.