Verrassend vroege verkoop van Vopak terminals

HHenk 19 september 2023 11:32

Vopak's vroege verkoop van drie chemische terminals in Rotterdam voor een totaal van 407 miljoen euro werd met positieve verrassing ontvangen. De transactie kwam eerder dan verwacht en tegen een hogere waardering dan eerder ingeschat.

Verrassende verkoop van Vopak terminals

Volgens een recente analyse van ING kwamen de recente ontwikkelingen bij Vopak als een aangename verrassing. De bank had de verkoop van de terminals eerder verwacht tegen zeven keer de EBITDA, maar dat werd uiteindelijk negen keer. Zo'n vroegtijdige transactie met hogere waardering was niet voorzien, en dit onderstreept de positieve groeivooruitzichten voor het bedrijf.

Positief effect op schuldratio Vopak

De transactie zal volgens ING een positief effect hebben op de schuldratio van Vopak, die al sterk was met minder dan 2,5. Dankzij de verkoop van de terminals zal de schuldratio met 0,2 punt verbeteren, wat de financiële stabiliteit van het bedrijf verder versterkt. Dit onderstreept weer de solide financiële positie van Vopak en zijn vermogen om dergelijke strategische transacties uit te voeren.

Als gevolg van de onverwacht hoge waardering van de recente terminalverkoop en de positieve impact op de schuldratio, zagen we dinsdag een stijging van 1,6 procent in de koers van Vopak's aandelen. Deze ontwikkeling onderstreept het positieve sentiment van beleggers ten opzichte van Vopak's recente strategische beslissingen en toont aan dat het bedrijf op de juiste koers zit voor toekomstige groei.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.