Vermoedelijke daling bij opening Amsterdamse beurs

CChristiaan 4 oktober 2023 09:47

De Amsterdamse beurs gaat vermoedelijk een daling tegemoet bij de opening op woensdag, voortbordurend op de verliezen van dinsdag en te midden van speculaties over mogelijke renteverhogingen door de Federal Reserve.

Lagere opening Amsterdamse beurs verwacht

Het ziet er naar uit dat de Amsterdamse beurs op woensdag een lager opening zal hebben. Een uur voor de openingsgong staan de futures op de AEX al op een verlies van 0,3 procent. De hoofdgraadmeter stond op dinsdag ook al lager, met een daling van 0,6 procent en eindigde op 719,67 punten.

Speculaties over renteverhogingen door Federal Reserve

Na de verliezen van dinsdag op de Europese beurzen, lijkt het erop dat deze trend zich zal voortzetten. Dit is te wijten aan nieuwe arbeidsmarktcijfers uit de Verenigde Staten die de rentes opdrijven, en zodoende ook de speculatie over mogelijke verdere renteverhogingen door de Federal Reserve bevorderen.

Hoge obligatierentes maken aandelen minder aantrekkelijk

De hoge rentetarieven op obligaties bieden beleggers een relatief veilige manier om een aantrekkelijk rendement te behalen. Dit zorgt ervoor dat riskantere beleggingen, zoals aandelen, minder aantrekkelijk worden in vergelijking.

Na een daling van drie dagen op rij, is de olieprijs op dinsdag gestegen. Volgens marktanalisten was de tijd rijp voor winstnemingen, wat heeft bijgedragen aan de stijging van de olieprijs.

Vandaag krijgen beleggers een blik op de macro-economische status van de Europese en Amerikaanse dienstensector in september. Daarnaast wordt in de Verenigde Staten ook het ADP-banenrapport gepubliceerd, ter voorbereiding op het officiële rapport dat vrijdagmiddag verschijnt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.