Vergeten Bitcoin-investering maakt student tot miljonair

HHenk 9 augustus 2023 13:07

Een investering in Bitcoin die bijna vergeten was, verandert het leven van een student onverwacht. De student ontdekte zijn vroege investering, kraakte zijn verloren wallet en werd prompt miljonair.

Een vroege sprong in de bitcoin-wereld

Het verhaal van Kristoffer Koch is zowel fascinerend als ongelooflijk. In 2009, toen Bitcoin nog relatief onbekend was, besloot hij voor de grap een investering van 24 dollar te doen. Met dit kleine bedrag kocht hij 5.000 bitcoins. Door de chaos rond zijn studie vergat hij zijn investering volledig.

Het was niet tot 2013, toen Bitcoin prominenter in het nieuws kwam door een grote prijsstijging, dat Koch zich zijn investering herinnerde. Maar hoewel hij zich herinnerde dat hij een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins had, kon hij zich het wachtwoord van zijn wallet niet herinneren. Dit leidde tot een intense 24 uur durende zoektocht om zijn versleutelde wachtwoord te kraken.

Het kraken van de wallet en het ontdekken van de schat

Na een stressvolle periode van 24 uur, slaagde Koch erin om zijn versleutelde wachtwoord te kraken. Toen hij zijn wallet opende, ontdekte hij dat zijn 5.000 bitcoins, die hem ooit slechts 24 dollar kostten, bijna 900.000 dollar waard waren. Hij besloot een vijfde van zijn bitcoins te verkopen, genoeg om een appartement in Oslo te kopen. De rest liet hij staan.

De waarde van de resterende Bitcoin-investering

De grote vraag is natuurlijk, wat is de rest van Koch's Bitcoin nu waard? Uitgaande van de huidige prijs van Bitcoin, heeft Koch nog steeds een indrukwekkend bedrag van 108 miljoen euro aan BTC. Het lijkt erop dat hij deze keer zijn investering niet zal vergeten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.