Veiligheidsaanpassingen bij de nieuwe cryptovaluta Worldcoin

HHenk 29 juli 2023 20:47

Het recentelijk gelanceerde cryptocurrency netwerk Worldcoin heeft na een eerste grondige beveiligingscheck diverse kritieke aanpassingen uitgevoerd. Na inspectie door de online veiligheidsadviesbureaus Nethermind en Least Authority, zijn meerdere beveiligingsproblemen geïdentificeerd en grotendeels opgelost.

Grondige beveiligingscontroles na lancering

Cryptocurrency netwerk Worldcoin, recentelijk gelanceerd met een vernieuwende, maar ook controversiële 'proof-of-humanity' aanpak, heeft zijn eerste serie beveiligingschecks ondergaan. Dit is een gebruikelijke stap na de lancering van nieuwe crypto netwerken, waarbij vaak extern advies wordt ingeroepen om mogelijke veiligheidsproblemen te identificeren. Ook in het geval van Worldcoin was dit de routekaart, waarbij de veiligheidsadviesbureaus Nethermind en Least Authority een grondige inspectie van het netwerk uitvoerden.

Problemen geïdentificeerd en opgelost

In de code van Worldcoin ontdekte Nethermind maar liefst 26 problemen, waarvan er inmiddels 24 succesvol zijn opgelost. Van de overige twee problemen is er één gedeeltelijk aangepakt en wordt er nog gewerkt aan de laatste issue. Least Authority heeft daarnaast drie problemen geïdentificeerd en zes suggesties gedaan ter verbetering van het systeem. Deze problemen zijn inmiddels allemaal aangepakt en de verbeteringen zijn doorgevoerd.

Het 'proof-of-humanity' systeem van Worldcoin is uniek binnen de cryptowereld, welke bekend staat om haar anonimiteit. Dit systeem vraagt voor registratie om een iris scan, welke wordt uitgevoerd met een apparaat genaamd 'the orb'. Deze aanpak heeft echter niet alleen lof geoogst, maar ook kritiek. Er zijn vragen gerezen rondom privacy issues, maar oprichter Sam Altman verzekert dat de privacy van de gebruikers niet in het geding komt. De scan wordt volgens hem niet opgeslagen en zal ook niet worden gedeeld met derden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.