Veerkracht getest: Europese aandelenmarkten onderzoeken voorjaarsbodems

CChristiaan 2 november 2023 08:33

Europese aandelenmarkten bevinden zich in een technisch interessante fase, waarbij ze hun voorjaarsbodems onder de loep nemen. Hoewel dit nog geen reden is om de vlag uit te hangen, biedt het perspectief voor marktparticipanten. De komende maanden, die traditioneel sterke beleggingsmaanden zijn, zullen cruciaal zijn.

Voorjaarsbodems onder de loep

De Europese aandelenmarkten zijn momenteel met een interessante oefening bezig: ze testen hun voorjaarsbodems. Dit zijn cruciale steunniveaus, die de recente dalingen lijken op te vangen. Het is duidelijk dat het geen tijd is om de groene vlag te hijsen, maar het biedt wel enig perspectief voor beleggers.

Technische uitdagingen op de weg

Ondanks enige hoop, zijn er nog steeds technische hobbels te nemen. Om echt uit de problemen te komen, moeten patronen met lagere toppen worden doorbroken. Maar de belangrijkste technische voorwaarde is de 200-dagenlijnen opwaarts te passeren.

Sterke beleggingsmaanden in het verschiet

Een sprankje hoop komt van het seizoensgebonden karakter van de markt. November en december zijn historisch gezien sterke maanden voor beleggingen. De AEX heeft in de eerste 10 maanden van 2023 een winst van 4,25% behaald. Als de statistieken zich herhalen, zou dit percentage in de komende 2 maanden bijna kunnen verdubbelen.

In dit artikel worden de lange termijn beursgrafieken van Nederland (AEX-index), Europa (Eurostoxx50-index), Duitsland (DAX-index), Frankrijk (CAC40-index), België (Bel20-index) en Verenigd Koninkrijk (FTSE100-index) geanalyseerd. Elk van deze markten toont zijn eigen unieke dynamiek en trends, wat bijdraagt aan het algemene beeld van de Europese aandelenmarkten.

Er is een nieuw platform voor technische analyses gelanceerd, waarmee gebruikers alerts kunnen instellen voor specifieke aandelen. Zodra een aandeel als koopwaardig wordt beschouwd, ontvangt de gebruiker een e-mailmelding. Dit biedt beleggers een extra hulpmiddel in hun handelsstrategie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.