Van $2,88 naar $68,37: De spectaculaire opmars van ORDI in anderhalve maand

HHenk 8 december 2023 07:02

De cryptomarkt heeft recentelijk een positieve kentering gezien, met name de opmerkelijke stijging van de cryptotoken ORDI. In anderhalve maand schoot deze met maar liefst 2000% omhoog. Dit succesverhaal belicht de potentie en volatiliteit van de cryptowereld.

Positieve herstel van de cryptomarkt

De cryptomarkt, die bekendstaat om zijn heftige schommelingen, heeft recentelijk een positieve kentering doorgemaakt. Ondanks dat de waarde van sommige projecten vorig jaar flink kon dalen, zien we nu dat de markt zich herstelt. Deze opwaartse trend wordt aangevoerd door Bitcoin (BTC), en dit positieve sentiment wordt weerspiegeld in de aanzienlijke stijgingen van diverse altcoins.

Spectaculaire groei van ORDI

Een van de meest opmerkelijke succesverhalen in de cryptomarkt is ongetwijfeld Ordi (ORDI), dat een spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Op 6 december bereikte ORDI een indrukwekkende nieuwe recordhoogte van $68,37. Wat vooral opvalt, is de fenomenale koersstijging: in slechts anderhalve maand tijd is de waarde van ORDI met maar liefst 2000 procent toegenomen.

ORDI is een cryptotoken dat is gekoppeld aan het Bitcoin Ordinals protocol. Dit innovatieve protocol stelt gebruikers in staat om individuele satoshis, de kleinste eenheden van Bitcoin (BTC), te identificeren en te volgen. Elke satoshi krijgt een uniek nummer toegewezen op basis van het moment van mining. Deze unieke nummers, bekend als Ordinals, maken de creatie van BRC-20 tokens mogelijk.

Een belangrijke innovatie van het Ordinals protocol is dat het de realisatie van non-fungible tokens (NFT’s) op het Bitcoin-netwerk mogelijk maakt. Dit voegt een nieuwe dimensie toe aan de mogelijkheden binnen de Bitcoin blockchain. Deze NFT’s kunnen net als de BRC-20 tokens gecreëerd worden op basis van de unieke Ordinals.

Explosieve stijging van ORDI na lancering

Het ORDI-project is relatief nieuw: de token werd in september gelanceerd met een introductieprijs van $2,88. In de eerste twee maanden na de lancering zag ORDI slechts een bescheiden waardestijging, maar daarna nam de waarde plotseling explosief toe. Deze stijging is vooral te danken aan de heropleving van het Ordinals protocol, dat momenteel ook voor congestie op het Bitcoin-netwerk zorgt.

Stijgende transactiekosten door succes ORDI

Als gevolg van de opkomst van het Ordinals protocol en de daarmee gepaard gaande congestie op het Bitcoin-netwerk, zijn de transactiekosten gestegen. Deze variëren nu tussen de $14 en $16,50, afhankelijk van de urgentie van de transactie. De extreme waardestijging van het ORDI-token illustreert dat investeerders nog steeds aanzienlijke winsten kunnen behalen in de wereld van cryptocurrency.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.