Unibail-Rodamco-Westfield doet Amerikaans winkelcentrum van de hand

HHenk 21 juli 2023 09:22

Vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield heeft zijn Westfield Mission Valley winkelcentrum in San Diego, Californië, van de hand gedaan voor 290 miljoen dollar. De kopers zijn Lowe Enterprises en Real Capital Solutions voor een deel van het perceel en Sunbelt Investment Holdings voor het andere deel.

Verkoop Westfield Mission Valley winkelcentrum

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield heeft een aanzienlijke deal gesloten in de Verenigde Staten. Het Westfield Mission Valley winkelcentrum, gelegen in San Diego, Californië, is verkocht voor een bedrag van 290 miljoen dollar. Deze transactie is een belangrijke stap voor Unibail-Rodamco-Westfield in hun voortdurende vastgoedportefeuille strategie.

Kopers vastgoeddeal bekend

Het winkelcentrum bestaat uit twee percelen. Voor het ene perceel zijn Lowe Enterprises en Real Capital Solutions de kopers, terwijl Sunbelt Investment Holdings het andere perceel heeft aangekocht. Dit toont aan dat er nog steeds een sterke interesse is in vastgoed, ook in deze uitdagende tijden.

Aantrekkelijk rendement van 8,5 procent

De verkoop van het winkelcentrum is niet alleen een flinke cash boost voor Unibail-Rodamco-Westfield, maar het levert ook een aantrekkelijk rendement op. Volgens de eerste berekeningen bedraagt dit rendement 8,5 procent. Dit is een sterke indicatie dat de vastgoedmarkt nog steeds robust is, ondanks de huidige economische uitdagingen.

Ondanks de verkoop blijft het winkelcentrum grotendeels bezet. De bezettingsgraad van de percelen ligt op 71 procent. Dit weerspiegelt de aantrekkelijkheid van deze locatie voor bedrijven en de aanhoudende vraag naar winkelruimtes op deze plek.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.