UBS verhoogt koersdoel voor ING: Een nader onderzoek

HHenk 10 augustus 2023 12:27

De Zwitserse bank UBS heeft onlangs haar koersdoel voor ING verhoogd van 16,90 euro naar 17,60 euro, terwijl het haar koopadvies herhaalt. Deze beslissing is gebaseerd op beter dan verwachte resultaten van ING voor het tweede kwartaal.

Koersdoelstijging signaleert vertrouwen

UBS, een van de grootste en meest gerespecteerde financiële instellingen ter wereld, heeft haar koersdoel voor ING verhoogd. De nieuwe beoordeling is gebaseerd op de recente prestaties van ING, die beter dan verwacht waren. De verhoging van het koersdoel weerspiegelt het vertrouwen van UBS in de toekomstige prestaties van ING en draagt bij aan het positieve beleggingsklimaat rondom het bedrijf.

Sterke kwartaalresultaten van ING

ING's kwartaalresultaten waren indrukwekkend en overtroffen de verwachtingen op diverse fronten. Niet alleen de winst en inkomsten waren hoger dan verwacht, maar ook de voorzieningen voor slechte leningen waren aanzienlijk minder dan voorspeld. Dit geeft aan dat ING efficiënt omgaat met risicobeheer en een gezonde financiële positie behoudt, wat aantoont dat de bank goed gepositioneerd is voor toekomstige groei.

UBS verhoogt winstverwachting ING

Gezien de sterke resultaten van ING heeft UBS besloten om haar winstverwachting voor het bedrijf te verhogen. Voor het lopende jaar wordt een stijging van 9 procent verwacht, terwijl voor de komende drie jaar een groei van 0 tot 2 procent wordt voorzien. Deze herziene verwachtingen onderstrepen het vertrouwen in de groeipotentie van ING en wijzen op een positieve toekomst voor het bedrijf op de lange termijn.

Naast het herzien van het koersdoel en de winstverwachting voor ING, heeft UBS-analist Johan Ekblom ook aangegeven dat ING zijn favoriete bank in de Benelux blijft. Dit benadrukt de positieve houding van UBS ten opzichte van ING en suggereert dat er veel vertrouwen is in het aanhoudende succes en de groei van de bank in de nabije toekomst.

Als reactie op het nieuws van de koersdoelverhoging van UBS, steeg de aandelenkoers van ING donderdag met 0,9 procent tot 13,09 euro. Dit toont aan dat beleggers vertrouwen hebben in de toekomstige groei van ING en enthousiast reageren op de positieve beoordeling van de bank door UBS.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.