TSMC noteert hogere maandomzet in augustus

HHenk 8 september 2023 09:02

In augustus heeft Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) een hogere omzet behaald dan in juli, blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers. Ondanks een jaar-op-jaar daling, toont de maandomzet een stijging van 6,2%.

Augustus brengt meer omzet voor TSMC

Volgens de recent vrijgegeven cijfers heeft Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) in augustus een hogere omzet behaald dan de voorgaande maand. De omzet in augustus kwam uit op 188,7 miljard Taiwanese dollar, een stijging van 6.2 procent ten opzichte van de 177,6 miljard dollar in juli. Dit toont aan dat de vraag naar halfgeleiders blijft toenemen, ondanks de huidige tumultueuze marktomstandigheden.

Jaar-op-jaar omzetdaling voor TSMC

Ondanks de maand-op-maand groei, tonen de cijfers een omzetdaling van 13,5 procent op jaarbasis in augustus. Deze daling markeert een terugval ten opzichte van het voorgaande jaar, wat suggereert dat er nog steeds uitdagingen zijn in de halfgeleidermarkt. Het blijft belangrijk om de markttrends op de voet te volgen om te zien hoe TSMC en andere bedrijven in deze sector zich aanpassen.

Het is belangrijk op te merken dat TSMC een belangrijke afnemer is van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Dit betekent dat de resultaten en prestaties van TSMC direct invloed kunnen hebben op de prestaties van ASML. Het monitoren van de financiële gezondheid en omzetcijfers van TSMC kan daarom nuttige inzichten geven in de vooruitzichten van ASML.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.