Trump's verborgen crypto fortuin: Een Ethereum walvis in het vizier

HHenk 16 augustus 2023 17:42

Voormalig Amerikaans president Donald Trump blijkt een Ethereum walvis te zijn. Nieuwe financiële gegevens onthullen een verborgen crypto fortuin van maar liefst 2,8 miljoen dollar, voornamelijk verdiend met zijn succesvolle NFT-collectie.

Trump: een Ethereum walvis

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onverwachts een aanzienlijk crypto fortuin. Tot voor kort was de algemene aanname dat hij over een Ethereum 'bag' beschikte ter waarde van ongeveer 250 duizend dollar. Echter, recente financiële gegevens hebben aangetoond dat Trump daadwerkelijk zo'n 2,8 miljoen dollar aan Ethereum in bezit heeft, wat hem de status van Ethereum 'whale' of 'walvis' geeft.

Een NFT-succesverhaal

Trump's Ethereum rijkdom komt waarschijnlijk grotendeels voort uit de lancering van zijn eigen NFT-collectie vorig jaar. Deze collectie was een groot succes en bracht naar schatting zo'n 4,8 miljoen dollar op. Volgens financiële documenten zou het grootste deel van de 2,8 miljoen aan Ethereum in Trump's wallet afkomstig zijn uit royalty's van deze succesvolle collectie.

Het paradox van Trump's crypto houding

Het is opvallend dat Trump en zijn accountants hebben besloten om de Ethereum niet in te ruilen voor 'keiharde dollars'. Trump heeft in het verleden meermaals duidelijk gemaakt geen fan te zijn van Bitcoin en andere cryptovaluta. Hij beschreef ze als 'geen geld' en 'bakken met lucht'. Ondanks deze eerdere uitlatingen, is Trump nu een trotse Ethereum 'hodler', waarbij hij behoort tot de categorie van de zogenaamde 'walvissen'.

Ondanks zijn crypto avonturen, is Trump op dit moment vooral bezig met zijn politieke carrière. Hij is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Trump is vastbesloten om terug te keren naar het Witte Huis en lijkt momenteel weinig last te hebben van sterke concurrentie binnen de Republikeinse partij, ondanks de verschillende aanklachten die boven zijn hoofd hangen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.