Torqx brengt officieel overnamebod uit op Beter Bed

HHenk 4 oktober 2023 19:52

Investeringsmaatschappij Torqx heeft officieel een overnamebod uitgebracht op Beter Bed. Beleggers kunnen hun aandelen aanmelden vanaf 5 oktober tot 29 november. Het bedrijf biedt 6,10 euro in contanten per aandeel Beter Bed, met een premie van 107 procent op de toenmalige aandelenkoers.

Torqx lanceert officieel overnamebod

Op 4 oktober heeft Torqx officieel een overnamebod op Beter Bed uitgebracht. Beleggers kunnen hun aandelen aanbieden van 5 oktober tot 29 november. De mededingingsautoriteit ACM heeft Torqx de nodige toestemming gegeven om het bod uit te brengen.

Het overnamebod is vastgesteld op 6,10 euro in contanten per aandeel Beter Bed. Dit bod, dat een royale premie van 107 procent bovenop de aandelenkoers van juli biedt, werd toen aangekondigd.

Het bestuur en de ondernemingsraad van Beter Bed staan achter het overnamebod van Torqx. Om de overname verder te bespreken, is er een bijzondere aandeelhoudersvergadering gepland op 15 november.

Grote aandeelhouders melden aandelen aan

Grote aandeelhouders Navitas, Teslin en De Engh, die samen 44,3 procent van de aandelen van Beter Bed bezitten, hebben hun aandelen al aangemeld voor verkoop.

Voorwaarden voor overname en verwachte afronding

Het overnamebod wordt doorgezet als minimaal 80 procent van het totale kapitaal zich aanmeldt voor verkoop. Torqx en Beter Bed verwachten dat de overname nog voor het einde van het jaar kan worden voltooid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.