TomTom waarschijnlijk weer in het rood ondanks hogere omzet

HHenk 11 oktober 2023 17:28

Ondanks een lichte stijging in de omzet, verwachten analisten dat TomTom wederom rode cijfers zal rapporteren voor het derde kwartaal. De navigatiespecialist zou naar verwachting een nettoverlies van 9 miljoen euro hebben geleden.

Rode cijfers voor TomTom ondanks hogere omzet

Ondanks een lichte stijging in de omzet is TomTom naar verwachting opnieuw in de rode cijfers beland in het derde kwartaal. Deze voorspelling is afkomstig van analisten die ook rekening houden met de bijdragen van verschillende bedrijfsonderdelen. De verwachte kwartaalomzet bedroeg 145 miljoen euro, waarvan het onderdeel Location Technology naar verwachting 122 miljoen euro bijdroeg en de consumententak goed was voor naar schatting 24 miljoen euro.

TomTom's financiële prestaties in 2022

Het derde kwartaal van 2022 was ook geen sterk kwartaal voor TomTom. Het bedrijf boekte destijds een omzet van 136,3 miljoen euro, maar kampte met een negatieve EBIT van 17,8 miljoen euro en een nettoverlies van 17,5 miljoen euro. Ondanks de hogere omzet in het huidige kwartaal, blijft de situatie zorgwekkend met rode cijfers op de balans.

TomTom's omzetverwachting voor 2023

Ondanks de huidige rode cijfers, heeft TomTom optimistische verwachtingen voor het komende jaar. Het bedrijf gaat voor 2023 uit van een omzet tussen 570 en 600 miljoen euro. Daarbij zal naar verwachting het onderdeel Location Technology tussen de 480 en 505 miljoen euro bijdragen. Analisten voorspellen gemiddeld een jaaromzet van 587 miljoen euro en een nettoverlies van 19 miljoen euro.

Op de lange termijn mikt TomTom op een omzet van 600 miljoen euro met haar onderdeel Location Technology in 2025. Analisten hebben gemiddeld een groepsomzet van 666 miljoen euro in 2025 voorspeld, met een bijdrage van locatietechnologie van 593 miljoen euro. Het rendement op de vrije kasstroom zal volgens hen uitkomen op 9 procent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.