Toekomstige prijsstijging Bitcoin aangegeven door on-chain data-analyse

HHenk 29 oktober 2023 12:47

On-chain indicatoren van blockchain analyseplatform Santiment suggereren een aanstaande prijsstijging voor Bitcoin (BTC), ondanks huidige koersstabilisatie. Belangrijke factoren zijn de toename van actieve Bitcoin-adressen, een recordhoogte in de Bitcoin optiemarkt en positieve vooruitzichten voor een Bitcoin ETF.

Stabilisering van de Bitcoin-koers

Ondanks de recente tumultueuze periode waarin we flinke schommelingen in de Bitcoin-koers hebben gezien, lijkt deze zich nu te stabiliseren rond de $34.000. Dit roept vragen op bij investeerders over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Volgens het blockchain analyseplatform Santiment, kunnen verschillende on-chain indicatoren wel eens wijzen op een aanstaande prijsstijging voor de Bitcoin.

Toename actieve Bitcoin-adressen

Als we kijken naar de indicatoren die Santiment aanstipt, is een daarvan het aantal actieve Bitcoin-adressen. Het feit dat dit aantal toeneemt, suggereert dat de acceptatie van Bitcoin als cryptocurrency groeit. Santiment merkt ook op dat een hoger aantal actieve Bitcoin-adressen bijdraagt aan een sterkere Bitcoin-netwerk, wat gunstig kan zijn voor de toekomstige koers.

Een andere belangrijke gebeurtenis in de Bitcoin-markt is de recente recordhoogte in open interesse op de Bitcoin optiemarkt. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat het totale volume van de put- en call-opties maar liefst $16,35 miljard heeft bereikt. Dit is een belangrijke indicator voor het vertrouwen van investeerders en kan een positieve invloed hebben op de toekomstige koers van Bitcoin.

Positieve vooruitzichten Bitcoin ETF

Een laatste factor die een rol speelt in de vooruitzichten voor Bitcoin, is het positivisme rondom een Spot exchange-traded fund (ETF). Dit kan een cruciale rol spelen bij een mogelijke rally. Voor nu blijven de vooruitzichten voor Bitcoin over het algemeen gunstig.

Potentiële prijsstijging Bitcoin

Mocht het positieve sentiment omtrent Bitcoin aanhouden, dan suggereert het on-chain analysebedrijf IntoTheBlock zelfs dat de Bitcoin op korte termijn de $39.000 zou kunnen bereiken. Dit zou een aanzienlijke stijging betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, hebben we goed nieuws. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een speciale aanbieding. Dit maakt de instap in de wereld van crypto nog aantrekkelijker.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.