Tiener crypto-hacker verliest miljoenen en luxe auto aan Amerikaanse autoriteiten

HHenk 12 september 2023 16:28

Een jonge crypto-hacker moet naar verluidt 3,1 miljoen dollar aan Bitcoin en een luxe sportwagen overhandigen aan de Amerikaanse autoriteiten. De tiener, die samenwerkte met twee medeplichtigen, was betrokken bij een geavanceerde cyberaanval op bekende figuren in de crypto-wereld.

De cyberaanvallen van Hared

Crypto hacker Ahmad Wagaafe Hared, momenteel gevestigd in Arizona, richtte zijn cyberaanvallen voornamelijk op belangrijke figuren in de cryptowereld in Noord-Californië. Hoewel hij niet fysiek aanwezig was in Californië, was zijn cyberaanwezigheid sterk genoeg om de rechtmatige eigenaars van telefoonnummers te overtuigen dat hij hun identiteit had. Dit leidde tot de verplaatsing van zijn zaak naar de federale rechtbank in San Francisco.

'SIM-swapping' door Hared

De strategie van Hared en zijn medeplichtigen was gebaseerd op een techniek genaamd 'SIM-swapping'. Ze overtuigden mobiele serviceproviders om de telefoonnummers van hun slachtoffers over te dragen naar hun eigen apparaten. Hierdoor kregen ze toegang tot de persoonlijke accounts van de slachtoffers, inclusief hun e-mailaccounts en uiteindelijk hun cryptowallets. Dit was een cruciale stap in hun plan om de inhoud van deze wallets te stelen.

Rechter beveelt inbeslagname van Hared's activa

Het succes van Hared en zijn team bleef niet zonder consequenties. Een federale rechter heeft onlangs de inbeslagname bevolen van al zijn activa, waaronder 119,8 Bitcoin (met een totale waarde van ongeveer $3,09 miljoen), 93.420 Stellar Lumens (XLM) ter waarde van $11.770, en een luxe BMW-sportwagen ter waarde van $60.000. De autoriteiten hopen hiermee een duidelijke boodschap te sturen naar andere potentiële crypto-hackers.

Hared's zaak is slechts een van de vele gevallen van crypto-hacking die recentelijk zijn gerapporteerd. Dergelijke aanvallen leiden vaak tot enorme financiële verliezen voor de slachtoffers. Dit onderstreept de noodzaak voor cyberbeveiligingsmaatregelen en bewustzijn van digitale valuta gebruikers. Het is belangrijk om alert te zijn op de vele vormen van bedreigingen in de crypto-wereld.

'Realst' malware bedreigt macOS-gebruikers

Recentelijk is er een toename in aanvallen geweest op macOS-gebruikers door hackers die gebruik maken van een malware genaamd 'Realst'. De aanvallers richten zich op het stelen van informatie van deze apparaten, waaronder wachtwoorden en privésleutels voor cryptowallets. Deze vorm van aanvallen toont de voortdurende evolutie van cybercriminaliteit en de noodzaak voor constante waakzaamheid en bescherming tegen dergelijke bedreigingen.

Er is ook goed nieuws voor mensen die geïnteresseerd zijn in de cryptowereld. Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, hebben een speciale aanbieding. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via de onderstaande knop krijgen niet alleen 10 euro gratis, maar ze betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans om de wereld van crypto-valuta te betreden met minder financieel risico.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.