Tesla piekt terwijl Wall Street optimistisch is

HHenk 12 september 2023 00:02

Onder invloed van de techaandelen zijn de Amerikaanse beurzen maandag in de lift gegaan. Met Tesla aan kop, die meer dan 10% steeg, werd de positieve stemming versterkt. De inflatiecijfers voor de VS en de aanloop naar de rentevergadering van de Fed vormen de kern van de financiële actualiteit.

Techaandelen stuwen Amerikaanse beurzen

Dankzij de techaandelen, hebben de Amerikaanse beurzen maandag een mooie winst geboekt. De Nasdaq, de index die zwaar leunt op de technologiebedrijven, steeg met 1,1 procent en eindigde de dag op 13.917,89 punten. De leidende rol van techaandelen wordt hier nog eens bevestigd en deze trend lijkt in de nabije toekomst niet te gaan veranderen.

Afwachting op Amerikaanse inflatiecijfers

Het hoogtepunt van de week zal ongetwijfeld de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers zijn. Deze cijfers hebben een enorme invloed op de financiële markten, van aandelen en valuta tot obligaties en grondstoffenprijzen. De anticipatie op de inflatiecijfers speelt een grote rol in de huidige marktbewegingen, en de reacties zullen aanzienlijk zijn, afhankelijk van de resultaten.

Tesla schittert op Wall Street dankzij Morgan Stanley

Het aandeel Tesla was maandag de ster van de dag op de beurs. Het aandeel sloot meer dan 10% hoger na een positief advies van Morgan Stanley. De investeringsbank zette het aandeel op de kooplijst en gaf een koersdoel van 400 dollar. Dit laat zien hoe groot de impact van de aanbevelingen van grote banken op de markt kan zijn.

Apple heeft ook zijn aandeel in de positieve stemming bijgedragen. Het bedrijf steeg met meer dan een half procent, grotendeels te danken aan het nieuws dat het zijn deal met chipleverancier Qualcomm met drie jaar heeft verlengd. Dit toont de sterke relatie tussen de twee technologiegiganten aan en biedt stabiliteit die door de markt wordt gewaardeerd.

Boodschappenbezorger Instacart maakte bekend dat het 22 miljoen aandelen zal verkopen tegen een prijs van 26 tot 28 dollar per stuk. Met deze beursgang hoopt het bedrijf tussen 572 en 616 miljoen dollar op te halen. Rekening houdend met alle uitstaande aandelen, zou de totale waarde van het bedrijf op ongeveer 9 miljard dollar komen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.